Gotownie - zawodowy - kartkówka

 0    80 fiszek    slawomirandrzejewski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Herbata
rozpocznij naukę
Un thé
Kawa
rozpocznij naukę
Un café
Sól
rozpocznij naukę
Un sel
Masło
rozpocznij naukę
Un beurre
Chleb
rozpocznij naukę
Un pain
Cukier
rozpocznij naukę
Un sucre
Ryż
rozpocznij naukę
Un riz
Wino
rozpocznij naukę
Un vin
kakao
rozpocznij naukę
Un cacao
Mleko
rozpocznij naukę
Un lait
Ser
rozpocznij naukę
Un fromage
pieprz
rozpocznij naukę
Un poivre
Czekolada
rozpocznij naukę
Un chocolat
Jogurt
rozpocznij naukę
Un yaourt
Kiełbasa
rozpocznij naukę
Un saucisson
szynka
rozpocznij naukę
Un jambon
Kurczak
rozpocznij naukę
Un poulet
Sok
rozpocznij naukę
Un jus
olej
rozpocznij naukę
une huile
mięso
rozpocznij naukę
une viande
Wołowina
rozpocznij naukę
Un boeuf
wieprzowina
rozpocznij naukę
Un porc
cielęcina
rozpocznij naukę
Un veau
woda
rozpocznij naukę
une eau
mąka
rozpocznij naukę
une farine
śmietana
rozpocznij naukę
une créme
margaryna
rozpocznij naukę
une margarine
piwo
rozpocznij naukę
une bière
wędlina
rozpocznij naukę
une charcuterie
jajko
rozpocznij naukę
un œuf
kochać, lubić
rozpocznij naukę
aimer
nie znosić
rozpocznij naukę
détester
kupować
rozpocznij naukę
acheter
woleć
rozpocznij naukę
préférer
brać
rozpocznij naukę
prendre
obrać ziemniaka
rozpocznij naukę
éplucher une pomme de terre
mieszać drewnianą łyżką
rozpocznij naukę
remuer avec une cuiller en bois
ubić jajka mikserem na sztywną pianę
rozpocznij naukę
battre des oeufs en neige avec un batteur
starty ser
rozpocznij naukę
râper du fromage
wlać do rondla
rozpocznij naukę
verser dans une casserole
kroić plasterki kiełbasy, kromki chleba
rozpocznij naukę
couper des rondelles de saucisson, des tranches de pain
napoczynać słoik musztardy
rozpocznij naukę
entamer un pot de moutarde
słoik jest rozpoczęty
rozpocznij naukę
le pot est entamé
kroić kurczaka na desce do krojenia
rozpocznij naukę
découper un poulet sur une planche à découper
skrzydełko
rozpocznij naukę
l'aile
udo
rozpocznij naukę
la cuisse
pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
le blanc du poulet
przygotować rybę
rozpocznij naukę
préparer un poisson
ości
rozpocznij naukę
les arêtes
głowa
rozpocznij naukę
la tête
skóra
rozpocznij naukę
la peau
odkorkowanie butelki korkociągiem
rozpocznij naukę
déboucher une bouteille avec un tire-bouchon
bardzo dojrzały
rozpocznij naukę
bien mûre
miękki
rozpocznij naukę
moelleux
kremowy
rozpocznij naukę
onctueuse
soczysty
rozpocznij naukę
juteuse
ciepły
rozpocznij naukę
chaud
delikatne
rozpocznij naukę
tendre
za słone
rozpocznij naukę
trop salée
nie wystarczająco słony
rozpocznij naukę
pas assez salée
za słodkie
rozpocznij naukę
trop sucrée
rozgotowany
rozpocznij naukę
trop cuits
przeterminowany
rozpocznij naukę
périmé
świeży
rozpocznij naukę
frais
twarde
rozpocznij naukę
dure
suchy
rozpocznij naukę
sec
czerstwy, nieświeży
rozpocznij naukę
rassis
miękki
rozpocznij naukę
mou
stopiony
rozpocznij naukę
a fondu
smażyć na patelni
rozpocznij naukę
faire cuire à la poêle
smażyć na dużym ogniu
rozpocznij naukę
faire frire à feu vif
gotować w wodzie
rozpocznij naukę
faire cuire à l'eau
na rożnie
rozpocznij naukę
en brochettes
w folii
rozpocznij naukę
en papillotes
na parze
rozpocznij naukę
à la vapeur
zagotować
rozpocznij naukę
faire bouillir
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
faire mijoter à petit feu
grillować
rozpocznij naukę
faire griller
piec w piecu
rozpocznij naukę
faire cuire au four
piec
rozpocznij naukę
faire rôtir

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.