Unit 4 part 2

 0    30 fiszek    monikar3
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
diary products
rozpocznij naukę
produkty mleczne
greasy
rozpocznij naukę
tłusty
hot/spicy
rozpocznij naukę
ostry, pikantny
mild
rozpocznij naukę
łagodny
sour
rozpocznij naukę
kwaśny
bland, tasteless
rozpocznij naukę
bez smaku, nijaki
raw
rozpocznij naukę
surowy
ripe
rozpocznij naukę
dojrzały / dojrzała
rotten
rozpocznij naukę
zgniły, zepsuty
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
tinned food
rozpocznij naukę
konserwa, jedzenie z puszki
unripe
rozpocznij naukę
niedojrzały
add
rozpocznij naukę
dodać
chop
rozpocznij naukę
posiekać
jar
rozpocznij naukę
słoik
flavour
rozpocznij naukę
smak
freeze
rozpocznij naukę
zamrażać
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
jar
rozpocznij naukę
słoik
mash
rozpocznij naukę
rozgnieść, utłuc np ziemniaki
oven
rozpocznij naukę
piekarnik
pot
rozpocznij naukę
garnek
peel
rozpocznij naukę
obrać ze skórki
pour
rozpocznij naukę
nalać
recipe
rozpocznij naukę
przepis
slice
rozpocznij naukę
plaster, pokroić w plasterki
texture
rozpocznij naukę
tekstura
be allergic to
rozpocznij naukę
być uczulonym na
eating habits
rozpocznij naukę
nawyki żywieniowe
energy boost
rozpocznij naukę
zastrzyk energii

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.