Dodatki i sery - Francuski

 0    19 fiszek    mikijaroniec
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
du riz
rozpocznij naukę
ryż
des pâtes
rozpocznij naukę
makaron
le spaghetti
rozpocznij naukę
spaghetti
la frite
rozpocznij naukę
frytka
la purée
rozpocznij naukę
purée
la ratatouille
rozpocznij naukę
ratatouille
la choucroute
rozpocznij naukę
bigos (francuska odmian)
le cassoulet
rozpocznij naukę
cassoulet (gulasz z fasolą)
le couscous
rozpocznij naukę
kuskus
la pâte
rozpocznij naukę
ciasto (masa)
le foie gras
rozpocznij naukę
foie gras
fromage au lait de brebis
rozpocznij naukę
ser z mleka samicy owcy
fromage au lait de chèvre
rozpocznij naukę
ser z mleka koziego
le lait cru
rozpocznij naukę
niepasteryzowane mleko (c)
le lait non chauffé
rozpocznij naukę
niepasteryzowane mleko (ch)
le lait non pasteurisé
rozpocznij naukę
niepasteryzowane mleko (p)
fromage au lait de vache
rozpocznij naukę
ser z mleka krowiego
du sucre
rozpocznij naukę
cukier
la moutarde
rozpocznij naukę
musztarda

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.