Cibo

 0    121 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
I CONTENITORI
rozpocznij naukę
pojeminki
La tazza
rozpocznij naukę
filiżanka
La tazzina
rozpocznij naukę
filiżaneczka
La scodella, la ciotola
rozpocznij naukę
miseczka (2)
La scatoletta
rozpocznij naukę
puszka
La bottiglia
rozpocznij naukę
butelka
Il bicchiere
rozpocznij naukę
Szkła
Il piatto (piano/fondo)
rozpocznij naukę
talerz (płaski/głęboki)
La scatola
rozpocznij naukę
pudełko
Il vasetto
rozpocznij naukę
słoik
Il pacchetto / il pacco / la confezione
rozpocznij naukę
paczka, opakowanie (3)
Il pacchetto di sigarette
rozpocznij naukę
paczka papierosów
Il barattolo
rozpocznij naukę
puszka, słoik
L alattina
rozpocznij naukę
puszka (z napojem)
Il tubetto
rozpocznij naukę
tubka
LE QUANTITA
rozpocznij naukę
ilość
Una fetta di
rozpocznij naukę
plaster
Una tavoletta di
rozpocznij naukę
tabliczka
Una dozzina di
rozpocznij naukę
tuzin
Un pezzo di
rozpocznij naukę
kawałek
Un etto di
rozpocznij naukę
100 grammi
Mezzo chilo di
rozpocznij naukę
pół kilo
Mezzo litro di
rozpocznij naukę
pół litra
LA FRUTTA
rozpocznij naukę
owoce
La mela
rozpocznij naukę
jabłko
La pera
rozpocznij naukę
gruszka
Il limone
rozpocznij naukę
cytryna
L’arancia
rozpocznij naukę
pomarańcza
Il pompelmo
rozpocznij naukę
grejpfrut
L’albicocca
rozpocznij naukę
morela
La pesca
rozpocznij naukę
brzoskwinia
La prugna
rozpocznij naukę
śliwka
L afragola
rozpocznij naukę
truskawka
La ciliegia
rozpocznij naukę
czereśnia
L’amarena
rozpocznij naukę
wiśnia
L’uva
rozpocznij naukę
winogrona
Il melone
rozpocznij naukę
melon
L’anguria
rozpocznij naukę
arbuz
Il kiwi
rozpocznij naukę
kiwi
La banana
rozpocznij naukę
banan
La nocciola
rozpocznij naukę
orzech laskowy
La noce
rozpocznij naukę
orzech włoski
La mandorla
rozpocznij naukę
migdał
La castagna
rozpocznij naukę
kasztan
Il mirtillo
rozpocznij naukę
jagoda
Il lampone
rozpocznij naukę
malina
La mora
rozpocznij naukę
jeżyna
Gli agrumi
rozpocznij naukę
cytrusy
I frutti di bosco
rozpocznij naukę
owoce leśne
La frutta secca
rozpocznij naukę
orzechy
LA VERDURA
rozpocznij naukę
wrzywa
Il pomodoro
rozpocznij naukę
pomidor
Il peperone
rozpocznij naukę
papryka
L’insalata
rozpocznij naukę
sałata
La melanzana
rozpocznij naukę
bakłażan
Lo zucchino = la zucchina
rozpocznij naukę
cukinia (2)
La carota
rozpocznij naukę
marchewka
Il sedano
rozpocznij naukę
seler naciowy
I fagiolini
rozpocznij naukę
fasola szparagowa
I fagioli
rozpocznij naukę
fasola
I piselli
rozpocznij naukę
groszek
Il finocchio
rozpocznij naukę
koper włoski. Fenkuł
Il cetriolo
rozpocznij naukę
ogórek
Il cavolo
rozpocznij naukę
kapusta
Il cavolfiore
rozpocznij naukę
kalafior
Il broccolo
rozpocznij naukę
brokuł
Il cavolino di Bruxelles
rozpocznij naukę
brukselka
L’asparago
rozpocznij naukę
szparag
Il carciofo
rozpocznij naukę
karczoch
Gli spinaci
rozpocznij naukę
szpinach
Il ravanello
rozpocznij naukę
żodkiewka
La patata
rozpocznij naukę
ziemniak
Il porro
rozpocznij naukę
por
La barbabietola
rozpocznij naukę
burak
La zucca
rozpocznij naukę
dynia
Il fungo
rozpocznij naukę
grzyb
L a cipolla
rozpocznij naukę
cebula
L’aglio
rozpocznij naukę
czosnek
Il peperoncino
rozpocznij naukę
papryczka
I SALUMI
rozpocznij naukę
wędliny
Il prosciutto crudo / cotto
rozpocznij naukę
prościuto surowy / gotowany
Il salame
rozpocznij naukę
salami
La mortadella
rozpocznij naukę
mortadela
I LATTICINI
rozpocznij naukę
nabiał
Il latte
rozpocznij naukę
mleko
Lo yogurt
rozpocznij naukę
jogurt
Il burro
rozpocznij naukę
masło
Il formaggio
rozpocznij naukę
Ser
LA CARNE
rozpocznij naukę
mięso
Il vitello
rozpocznij naukę
cięlęcina
Il bovino (la carne bovina)
rozpocznij naukę
Wołowego (wołowina)
Il pollo
rozpocznij naukę
kurczak
Il tacchino
rozpocznij naukę
indyk
Il coniglio
rozpocznij naukę
królik
Il maiale
rozpocznij naukę
świnia
Il cavallo
rozpocznij naukę
koń
La salsiccia
rozpocznij naukę
kiełbasa
Il petto di pollo
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
La coscia di pollo
rozpocznij naukę
udko z kurczaka
La bistecca
rozpocznij naukę
befsztyk
La trancia
rozpocznij naukę
plaster, kawałek
IL PESE
rozpocznij naukę
ryby
Il tonno
rozpocznij naukę
tuńczyk
Il salmone
rozpocznij naukę
łosoć
La trotta
rozpocznij naukę
pstrąg
Il polpo
rozpocznij naukę
ośmiornica
L’aragosta
rozpocznij naukę
langusta
Le cozze
rozpocznij naukę
małże, omułki
LE ERBE AROMATICHE
rozpocznij naukę
zioła
Il basilico
rozpocznij naukę
bazylia
L’origano
rozpocznij naukę
orygano
Il rosmarino
rozpocznij naukę
rozmaryn
La menta
rozpocznij naukę
mięta
Il prezzemolo
rozpocznij naukę
pietruszka
Il timo
rozpocznij naukę
tymianke
I CONDIMENTI
rozpocznij naukę
przyprawy
L’olio d’oliva
rozpocznij naukę
oliwa z oliwek
L’aceto
rozpocznij naukę
ocet
Il sale e il pepe
rozpocznij naukę
sól i pieprz
i pasticini
rozpocznij naukę
ciasteczka
i grissini
rozpocznij naukę
paluszki?

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.