Moja lekcja

 0    108 fiszek    oliwias2016
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bread
rozpocznij naukę
chleb
bread roll
rozpocznij naukę
bułka
breakfast cereal
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
cereal foods
rozpocznij naukę
produkty zbożowe
cornflakes
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
flour
rozpocznij naukę
mąka
noodles
rozpocznij naukę
kluski
pasta
rozpocznij naukę
makaron
rice
rozpocznij naukę
ryż
toast
rozpocznij naukę
toast
french bread
rozpocznij naukę
bagietka
rye bread
rozpocznij naukę
chleb żytni
butter
rozpocznij naukę
masło
cheese
rozpocznij naukę
ser żółty
cream
rozpocznij naukę
śmietana
drinkable
rozpocznij naukę
pitny
blue cheese
rozpocznij naukę
ser pleśniowy
cottage cheese
rozpocznij naukę
twarożek
cream cheese
rozpocznij naukę
ser śmietanowy
hard cheese (cheddar)
rozpocznij naukę
ser twardy (cheddar)
bacon
rozpocznij naukę
bekon, boczek
beef
rozpocznij naukę
wołowina
chicken
rozpocznij naukę
kurczak
egg white
rozpocznij naukę
białko jajka
ham
rozpocznij naukę
szynka
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
sausage
rozpocznij naukę
kiełbaska
tofu
rozpocznij naukę
tofu
turkey
rozpocznij naukę
indyk
pork ribs
rozpocznij naukę
żeberka wieprzowe
cod
rozpocznij naukę
dorsz
mackerel
rozpocznij naukę
makrela
prawn/shrimp
rozpocznij naukę
krewetki / krewetki
salomon
rozpocznij naukę
łosoś
sardine
rozpocznij naukę
sardynka
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
tuna
rozpocznij naukę
Tuńczyk
cherry
rozpocznij naukę
wiśnia
grapes
rozpocznij naukę
winogrona
plum
rozpocznij naukę
śliwka
aubergine
rozpocznij naukę
bakłażan
beans
rozpocznij naukę
fasola
courgette
rozpocznij naukę
cukinia
green peas
rozpocznij naukę
zielony groszek
spinach
rozpocznij naukę
szpinak
bun
rozpocznij naukę
drożdżówka
sponge cake
rozpocznij naukę
biszkopt
bar
rozpocznij naukę
baton
custard tart
rozpocznij naukę
tarta kremowa
pastry
rozpocznij naukę
ciastka
breadcurmbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
coriander
rozpocznij naukę
kolendra
fat
rozpocznij naukę
tłuszcz
flavour
rozpocznij naukę
smak
ginger
rozpocznij naukę
imbir
herbs
rozpocznij naukę
zioła
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
pinche of salt
rozpocznij naukę
szczypta soli
spice
rozpocznij naukę
przyprawa
sugar icing
rozpocznij naukę
cukier puder
tomato paste
rozpocznij naukę
koncentrat pomidorowy
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
seeds
rozpocznij naukę
nasiona
filter coffee
rozpocznij naukę
kawa przefiltrowana
still water
rozpocznij naukę
woda niegazowana
sparkling water
rozpocznij naukę
woda gazowana
scramble egg
rozpocznij naukę
jajecznica
casserole
rozpocznij naukę
zapiekanka
spring rolls
rozpocznij naukę
sajgonki
stew
rozpocznij naukę
potrawka
bunch of
rozpocznij naukę
kiść
can
rozpocznij naukę
puszka
jar
rozpocznij naukę
słoik
loaf of bread
rozpocznij naukę
bochenek chleba
portion
rozpocznij naukę
porcja
tin
rozpocznij naukę
puszka
chopped
rozpocznij naukę
posiekany
finely chopped
rozpocznij naukę
drobno posiekane
crunchy
rozpocznij naukę
chrupki
dairy free
rozpocznij naukę
bez nabiału
dry
rozpocznij naukę
suchy
grated
rozpocznij naukę
tarty
mild
rozpocznij naukę
łagodny
mouth-watering
rozpocznij naukę
przepyszne
overcooked
rozpocznij naukę
rozgotowany
rare
rozpocznij naukę
niedosmażony/krwisty
savoury
rozpocznij naukę
wytrawny
smoked
rozpocznij naukę
wędzony
thick
rozpocznij naukę
gęsty
tough
rozpocznij naukę
twardy
underdone
rozpocznij naukę
nie dopracowany
beaten egg
rozpocznij naukę
ubite jajko
chewy
rozpocznij naukę
gumowaty
condensed
rozpocznij naukę
skondensowany
free range
rozpocznij naukę
wolnym wybiegu
freshly ground
rozpocznij naukę
świeżo zmielony
hard boil egg
rozpocznij naukę
jajko na twardo
instant
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
lean
rozpocznij naukę
chude (mięso)
minced
rozpocznij naukę
mielone (mięso)
off puting
rozpocznij naukę
odpychający
pasteurised
rozpocznij naukę
pasteryzowane
scrumptious
rozpocznij naukę
przepyszny
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczone
soft boil egg
rozpocznij naukę
jajko na miękko
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
tender
rozpocznij naukę
miękki/kruchy
wholemeal
rozpocznij naukę
pełnoziarnisty

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.