Moja lekcja

 0    51 fiszek    julianduzynski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
apricot
rozpocznij naukę
morela
blueberry
rozpocznij naukę
borówka
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
cabbage
rozpocznij naukę
kapusta
courgette
rozpocznij naukę
cukinia
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
mashed potatoes
rozpocznij naukę
tłuczone ziemniaki
spinach
rozpocznij naukę
szpinak
beetroot
rozpocznij naukę
burak
celery
rozpocznij naukę
seler
kale
rozpocznij naukę
Jarmuż
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
turnip
rozpocznij naukę
rzepa
chicken breast
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
lamb chops
rozpocznij naukę
kotlety jagnięce
mincemeat
rozpocznij naukę
mięso mielone
shrimp
rozpocznij naukę
krewetka
grated cheese
rozpocznij naukę
tarty ser
yoghurt
rozpocznij naukę
jogurt
take one’s coffie with sugar
rozpocznij naukę
wypić kawę z cukrem
cereal
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
flour
rozpocznij naukę
mąka
omelette
rozpocznij naukę
omlet
chilli powder
rozpocznij naukę
Chilli przyprawa
dumpling
rozpocznij naukę
kluska
herbs
rozpocznij naukę
zioła
jam
rozpocznij naukę
dżem
noodles
rozpocznij naukę
kluski
spices
rozpocznij naukę
przyprawy
bitter
rozpocznij naukę
gorzki
greasy
rozpocznij naukę
tłusty
barbecue
rozpocznij naukę
grill (przyjęcie)
feast
rozpocznij naukę
przyjęcie / uroczystość
packed lunch
rozpocznij naukę
lunch na wynos (np. kanapki do szkoły)
bunch
rozpocznij naukę
kiść
loaf
rozpocznij naukę
bochenek
wholemeal/wholegrain
rozpocznij naukę
pełnoziarnisty
whipped cream
rozpocznij naukę
bita śmietana
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
toasted
rozpocznij naukę
Opieczony
scrambled eggs
rozpocznij naukę
jajecznica
rye
rozpocznij naukę
żyto
leafy vegetables
rozpocznij naukę
warzywa liściaste
icing sugar
rozpocznij naukę
cukier puder
freshly-baked bread
rozpocznij naukę
świeżo upieczony chleb
dried
rozpocznij naukę
wysuszony
buttered toast
rozpocznij naukę
Tost z maslem
bread roll
rozpocznij naukę
bułka
barbecued
rozpocznij naukę
grilowany
aged cheese
rozpocznij naukę
ser dojrzewający
artificial flavouring
rozpocznij naukę
sztuczny aromat

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.