Rostek cz. 4

 0    68 fiszek    julsie
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bułka pszenna
rozpocznij naukę
ein helles Brötchen
bułka żytnia
rozpocznij naukę
das Roggenbrötchen
bułka z kminkiem
rozpocznij naukę
das Kümmelbrötchen
bułka z makiem
rozpocznij naukę
das Mohnbrötchen
bułka z cebulą
rozpocznij naukę
das Zweibelbrötchen
bułka z ziarnem sezamowym
rozpocznij naukę
das Sesambrötchen
sucharek, suchary
rozpocznij naukę
der Zwieback, Zwiebäcke
Rogalik, -
rozpocznij naukę
das Hörnchen, -
chrupiący
rozpocznij naukę
knusprig
miękki
rozpocznij naukę
weich
czerstwy
rozpocznij naukę
altbacken
świeży
rozpocznij naukę
frish
pieczywo
rozpocznij naukę
das Gebäck, -e
Wypieki bez konserwantów
rozpocznij naukę
Gebävk ohne Konservierungsstoffe
Wypieki wyglądają bardzo świeżo
rozpocznij naukę
Gebäck sieht sehr frish aus
Wypieki smakują słodkawo
rozpocznij naukę
Gebäck schmeckt sußlich
Wypieki składają się w 70% z mąki żytniej
rozpocznij naukę
Gebäck besteht aus 70% Roggenmehl
kruche pieczywo
rozpocznij naukę
das Mürbegebäck
piaskowe ciasto
rozpocznij naukę
der Sendkuchen
twardy
rozpocznij naukę
hart
ciasto drożdżowe
rozpocznij naukę
der Hefekuchen
biszkopt
rozpocznij naukę
der/das Biskuit
szarlotka
rozpocznij naukę
der Apfelkuchen
ciasto z makiem
rozpocznij naukę
der Mohnkuchen
francuskie ptysie, wietrznik
rozpocznij naukę
der Windbeutel (-)
ekler, -s
rozpocznij naukę
das Eclair, -s
ciastko, keks
rozpocznij naukę
der Keks, -e
herbatniki
rozpocznij naukę
das Teegebäck
kruche ciasteczka
rozpocznij naukę
mürbes Feingebäck
naleśnik berliński, pączek
rozpocznij naukę
der Berliner Pfannkuchen, der Krapfen
tort
rozpocznij naukę
die Torte, die Torten
ciasto truskawkowe
rozpocznij naukę
die Erdbeertorte
ciasto wiśniowe
rozpocznij naukę
die Sauerkirschtorte
tort nugatowy
rozpocznij naukę
de Nougattorte
tort czekoladowy
rozpocznij naukę
die Schokoladentorte
mięso
rozpocznij naukę
das Fleish
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch, -
wołowina
rozpocznij naukę
das Rindfleisch, -
cielęcina
rozpocznij naukę
das Kalbfleisch
baranina
rozpocznij naukę
das Hammelflesich
mięso mielone
rozpocznij naukę
das Hackfleish
wędzone mięso
rozpocznij naukę
das Rauchfleish
bażant
rozpocznij naukę
der Fasan
królik
rozpocznij naukę
das Kaninchen
kuropatwa
rozpocznij naukę
das Rebhuhn
zając
rozpocznij naukę
der Hase
danie mięsne (-e)
rozpocznij naukę
das Fleischgericht (-e)
mięso jelenia
rozpocznij naukę
das Hirschfleisch
sznycel
rozpocznij naukę
das Schnitzel, -
sznycel wiedenski
rozpocznij naukę
das Wiener Schnizel
sznycel wieprzowy
rozpocznij naukę
das Schweineschnizel
sznycel cielęcy
rozpocznij naukę
das Kalbschniztel
rolada, -n
rozpocznij naukę
die Roulade, -n
pieczeń
rozpocznij naukę
der Braten
pieczeń cielęca
rozpocznij naukę
der Kalbbraten
pieczona wieprzowina,
rozpocznij naukę
der Schweinebraten, -
pieczeń wołowa
rozpocznij naukę
der Rinderbraten
pieczeń z rusztu
rozpocznij naukę
der Rostbraten
pieczoń sarnia
rozpocznij naukę
der Rehbraten
pieczeń zajęcza
rozpocznij naukę
der Hansenbraten
polędwica (pieczeń)
rozpocznij naukę
der Lendenbraten
kotlet
rozpocznij naukę
das Kotelett, -s
kotlet schabowy
rozpocznij naukę
das Schweinekotelett
kotlet cielęcy
rozpocznij naukę
das Kalbskotelett
kotlet z baraniny
rozpocznij naukę
das Hammelkotelett
szaszłyk
rozpocznij naukę
der/das Schaschlik
bitki wołowe
rozpocznij naukę
die Rinderfilets (Pl.)
Golonka, -e
rozpocznij naukę
das Eisbein, -e

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.