8 e-Tutor nutrition II. 2025

 0    18 fiszek    martawisniewska87
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
żywienie
rozpocznij naukę
nutrition
mielić, mleć
rozpocznij naukę
mince, grind
ciąć na plasterki, kroić na plasterki
rozpocznij naukę
slice
drób
rozpocznij naukę
poultry
Kiedyś pracowałem na fermie drobiu.
rozpocznij naukę
I used to work at a poultry farm
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
wołowina
rozpocznij naukę
beef
Wołowina musi być dłużej gotowana, żeby zmiękła.
rozpocznij naukę
Beef needs to be cooked longer in order to soften
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
Poproszę kotleta schabowego z frytkami.
rozpocznij naukę
I'd like a pork chop and some chips, please
baranina, jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
w panierce, panierowany (w bułce tartej)
rozpocznij naukę
breaded, battered
surowy (nieugotowany)
rozpocznij naukę
raw
mielony (np. mięso)
rozpocznij naukę
minced
krwisty, niedosmażony (o mięsie)
rozpocznij naukę
rare
Mięso jest niedosmażone, nie będę go jadł.
rozpocznij naukę
The meat is rare, I won't eat it
tłuszcz
rozpocznij naukę
fat
żeberko
rozpocznij naukę
rib

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.