EGZAMIN

 0    9 fiszek    piotrjozwina
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
Skrót-Dobra Praktyka Produkcyjna
rozpocznij naukę
GMP – Good Manufacturing Practice
Zasady Dobra Praktyka Produkcyjna
rozpocznij naukę
• Czystość i porządek • Kontrola surowców • Sprawny i czysty sprzęt • Przeszkolony personel • Dokumentacja • Unikanie zanieczyszczeń • Odpowiednie warunki pracy
Skrót-Dobra Praktyka Higieniczna
rozpocznij naukę
GHP – Good Hygienic Practice
Zasady-Dobra Praktyka Higieniczna
rozpocznij naukę
• Higiena pracowników • Czystość pomieszczeń • Zabezpieczenie przed szkodnikami • Prawidłowe przechowywanie • Czysta woda, odpływ ścieków • Higiena w trakcie pracy
Skrót HACCP
rozpocznij naukę
HACCP - Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli.
Etapy HACCP 1-9/12
rozpocznij naukę
1) Powołać zakładowy zespół do spraw haccpa 2) Opisać produkt 3) Określić przeznaczenie produktu 4) Sporządzić schemat technologiczny. 5) Zweryfikować schemat technologiczny 6) Wykaz zagrożeń 7) Ustalić krytyczne punkty kontrolne CCP
Etapy HACCP 10-12/12
rozpocznij naukę
10) Działania korygujące 11) Weryfikacja systemu 12) Dokumentacja systemu
Zasady HACCP
rozpocznij naukę
1) Wykaz zagrożeń 2) Ustalić krytyczne punkty kontrolne CCP 3) Dla każdego CCP ustalić limity krytyczne 4) System monitorowania dla każdego CCP 5) Działania korygujące 6) Weryfikacja systemu 7) Dokumentacja systemu
Zagrożenia HACCP
rozpocznij naukę
Fizyczne- naturalne, metal, plastik, szkło, redno, ciała obce np włosy Chemiczne-naturalne surowce, rolniczo-hodowane, pozostałości higienizacyjne, pozostałości mikrobiologiczne Biologiczne-wirusy, bakterie, pasożyty, szkodniki

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.