unit 6 repetytorium

 0    61 fiszek    Vat1
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
celery
rozpocznij naukę
seler
cod
rozpocznij naukę
dorsz
fibre
rozpocznij naukę
błonnik
herring
rozpocznij naukę
śledź
icing
rozpocznij naukę
lukier (polewa na ciasto)
icing sugar
rozpocznij naukę
cukier puder
kale
rozpocznij naukę
jarmuż
oyster
rozpocznij naukę
ostryga
pastry
rozpocznij naukę
ciasto (jako masa), słodkie pieczywo
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
raisin
rozpocznij naukę
rodzynka
turnip
rozpocznij naukę
rzepa
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
aged
rozpocznij naukę
(dojrzały, np. o serze)
artificial
rozpocznij naukę
sztuczny
gourmet
rozpocznij naukę
delikatesowy
greased
rozpocznij naukę
posmarowany tłuszczem
ground
rozpocznij naukę
mielony (np. kawa)
junk
rozpocznij naukę
bardzo niskiej jakości
mashed
rozpocznij naukę
ubity, tłuczony (np. ziemniaki)
pickled
rozpocznij naukę
marynowany, peklowany, kiszony
refined
rozpocznij naukę
oczyszczony, rafinowany
roasted
rozpocznij naukę
pieczony, palony
rye
rozpocznij naukę
żytni
seasoned
rozpocznij naukę
przyprawiony, pikantny
starchy
rozpocznij naukę
bogaty w skrobię
affordable appetizing dishes
rozpocznij naukę
smaczne dania w przystępnej cenie
delicacy
rozpocznij naukę
przysmak
fine dining restaurant
rozpocznij naukę
ekskluzywna restauracja
four‑course meal
rozpocznij naukę
posiłek składający się z czterech dań
topping
rozpocznij naukę
przybranie, posypka
treat
rozpocznij naukę
przysmak
batter
rozpocznij naukę
rzadkie ciasto; panierka
cake tin
rozpocznij naukę
forma do pieczenia
filling
rozpocznij naukę
farsz, nadzienie
kitchen scales
rozpocznij naukę
waga kuchenna
poach
rozpocznij naukę
gotować jajko bez skorupki
preheat
rozpocznij naukę
rozgrzać piekarnik
sauté
rozpocznij naukę
podsmażyć na małym ogniu
stir‑fry
rozpocznij naukę
smażyć na dużym ogniu, mieszając
binge eating
rozpocznij naukę
napadowe objadanie się
distorted perceptions
rozpocznij naukę
zaburzone postrzeganie
excessive exercise
rozpocznij naukę
nadmierne ćwiczenia
fatigue
rozpocznij naukę
zmęczenie
pressurise
rozpocznij naukę
wywierać presję
vomit
rozpocznij naukę
wymiotować
artificial colouring
rozpocznij naukę
sztuczny barwnik
control one’s hunger
rozpocznij naukę
kontrolować głód
eating at regular intervals
rozpocznij naukę
jeść regularnie
health benefit
rozpocznij naukę
korzyść zdrowotna
maintain energy levels
rozpocznij naukę
utrzymywać poziom energii
nutrient
rozpocznij naukę
składnik odżywczy
processed food
rozpocznij naukę
żywność przetworzona
provide an alternative
rozpocznij naukę
stanowić alternatywę
quench one’s thirst
rozpocznij naukę
ugasić pragnienie
bacterial infection
rozpocznij naukę
infekcja bakteryjna
bodily functions
rozpocznij naukę
funkcje organizmu
cancer prevention
rozpocznij naukę
profilaktyka raka
digestive system
rozpocznij naukę
układ trawienny
cut out
rozpocznij naukę
całkowicie wyeliminować
keep down (weight)
rozpocznij naukę
utrzymywać niską wagę

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.