Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
unit 6 repetytorium
unit 6 repetytorium
0
61 fiszek
Vat1
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
celery
rozpocznij naukę
seler
cod
rozpocznij naukę
dorsz
fibre
rozpocznij naukę
błonnik
herring
rozpocznij naukę
śledź
icing
rozpocznij naukę
lukier (polewa na ciasto)
icing sugar
rozpocznij naukę
cukier puder
kale
rozpocznij naukę
jarmuż
oyster
rozpocznij naukę
ostryga
pastry
rozpocznij naukę
ciasto (jako masa), słodkie pieczywo
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
raisin
rozpocznij naukę
rodzynka
turnip
rozpocznij naukę
rzepa
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
aged
rozpocznij naukę
(dojrzały, np. o serze)
artificial
rozpocznij naukę
sztuczny
gourmet
rozpocznij naukę
delikatesowy
greased
rozpocznij naukę
posmarowany tłuszczem
ground
rozpocznij naukę
mielony (np. kawa)
junk
rozpocznij naukę
bardzo niskiej jakości
mashed
rozpocznij naukę
ubity, tłuczony (np. ziemniaki)
pickled
rozpocznij naukę
marynowany, peklowany, kiszony
refined
rozpocznij naukę
oczyszczony, rafinowany
roasted
rozpocznij naukę
pieczony, palony
rye
rozpocznij naukę
żytni
seasoned
rozpocznij naukę
przyprawiony, pikantny
starchy
rozpocznij naukę
bogaty w skrobię
affordable appetizing dishes
rozpocznij naukę
smaczne dania w przystępnej cenie
delicacy
rozpocznij naukę
przysmak
fine dining restaurant
rozpocznij naukę
ekskluzywna restauracja
four‑course meal
rozpocznij naukę
posiłek składający się z czterech dań
topping
rozpocznij naukę
przybranie, posypka
treat
rozpocznij naukę
przysmak
batter
rozpocznij naukę
rzadkie ciasto; panierka
cake tin
rozpocznij naukę
forma do pieczenia
filling
rozpocznij naukę
farsz, nadzienie
kitchen scales
rozpocznij naukę
waga kuchenna
poach
rozpocznij naukę
gotować jajko bez skorupki
preheat
rozpocznij naukę
rozgrzać piekarnik
sauté
rozpocznij naukę
podsmażyć na małym ogniu
stir‑fry
rozpocznij naukę
smażyć na dużym ogniu, mieszając
binge eating
rozpocznij naukę
napadowe objadanie się
distorted perceptions
rozpocznij naukę
zaburzone postrzeganie
excessive exercise
rozpocznij naukę
nadmierne ćwiczenia
fatigue
rozpocznij naukę
zmęczenie
pressurise
rozpocznij naukę
wywierać presję
vomit
rozpocznij naukę
wymiotować
artificial colouring
rozpocznij naukę
sztuczny barwnik
control one’s hunger
rozpocznij naukę
kontrolować głód
eating at regular intervals
rozpocznij naukę
jeść regularnie
health benefit
rozpocznij naukę
korzyść zdrowotna
maintain energy levels
rozpocznij naukę
utrzymywać poziom energii
nutrient
rozpocznij naukę
składnik odżywczy
processed food
rozpocznij naukę
żywność przetworzona
provide an alternative
rozpocznij naukę
stanowić alternatywę
quench one’s thirst
rozpocznij naukę
ugasić pragnienie
bacterial infection
rozpocznij naukę
infekcja bakteryjna
bodily functions
rozpocznij naukę
funkcje organizmu
cancer prevention
rozpocznij naukę
profilaktyka raka
digestive system
rozpocznij naukę
układ trawienny
cut out
rozpocznij naukę
całkowicie wyeliminować
keep down (weight)
rozpocznij naukę
utrzymywać niską wagę
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Vat1.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności