Moja lekcja

 0    57 fiszek    guest3839649
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
bakłażan
rozpocznij naukę
eggplant
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
black currant
żurawina
rozpocznij naukę
cranberry
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
seler
rozpocznij naukę
celery
bakłażan
rozpocznij naukę
eggplant
burak
rozpocznij naukę
beetroot
brukselka
rozpocznij naukę
Brussels sprouts
seler korzeniowy
rozpocznij naukę
root celery
kurki (grzyby)
rozpocznij naukę
chanterelles (mushrooms)
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
jarmuż
rozpocznij naukę
kale
soczewica
rozpocznij naukę
lentil
pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
legumes
rukola, rakieta
rozpocznij naukę
arugula, rocket
kapusta kiszona
rozpocznij naukę
Sauerkraut
dynia, kabaczek
rozpocznij naukę
pumpkin, squash
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
kaszanka
rozpocznij naukę
blood sausage
karp
rozpocznij naukę
carp
małże
rozpocznij naukę
clams
rak
rozpocznij naukę
crayfish
wegorz
rozpocznij naukę
eel
fladra
rozpocznij naukę
flounder
homar
rozpocznij naukę
lobster
dziczyzna
rozpocznij naukę
game
śledź
rozpocznij naukę
Herring
mielona wolowina
rozpocznij naukę
ground beef
omułki
rozpocznij naukę
mussels
baranina
rozpocznij naukę
mutton
ośmiornica
rozpocznij naukę
octopus
ostrygi
rozpocznij naukę
oysters
krewetki
rozpocznij naukę
shrimp
przegrzebki
rozpocznij naukę
scallops
sola
rozpocznij naukę
sole
cielecina
rozpocznij naukę
veal
sarnina
rozpocznij naukę
venison
bułka tarta
rozpocznij naukę
bread crumbs
mąka kukurydziana
rozpocznij naukę
cuckoo flour
pieczywo chrupkie
rozpocznij naukę
bread
śliwka
rozpocznij naukę
plum
kasza jeczmienna
rozpocznij naukę
groats
chleb na zakwasie
rozpocznij naukę
sourdough bread
razowy, pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal, whole grain
ser plesniowy
rozpocznij naukę
blue cheese
bardzo tłusta śmietana do smarowania
rozpocznij naukę
very fatty spreadable cream
zakwaszona smietana francuska
rozpocznij naukę
sour cream
twaróg
rozpocznij naukę
curd
jogurt z zywymi kulturami bakterii
rozpocznij naukę
live yoghurt
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
mleko pelne
rozpocznij naukę
whole milk

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.