lesson12 Food Describing food part9

 0    12 fiszek    dacheza
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
stale
[steɪl]
rozpocznij naukę
черствый, несвежий
delicate
['delɪkət]
rozpocznij naukę
нежный, тонкий (о вкусе)
acerbic
[ə'sɜːb(ɪk)]
rozpocznij naukę
терпкий, вяжущий
undercooked
['ʌndəkukt]
rozpocznij naukę
недоваренный
overcooked
['əuvəkukt]
rozpocznij naukę
переваренный
bland
[blænd]
rozpocznij naukę
пресный, неострый, безвкусный
creamy
['kriːmɪ]
rozpocznij naukę
нежный, густой, сметанообразный
crispy = crunchy
['krɪspɪ] = [krʌnʧi]
rozpocznij naukę
хрустящий
savoury
['seɪv(ə)rɪ]
rozpocznij naukę
пикантный, пряный
stodgy
['stɔʤɪ]
rozpocznij naukę
густой
tasteless
['teɪstləs]
rozpocznij naukę
безвкусный
unhealthy
[ʌn'helθɪ]
rozpocznij naukę
вредный, нездоровый

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.