Przyrządzanie potraw cz 1

 0    31 fiszek    ukwiecinska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
dosalać
rozpocznij naukę
dosolovat
pokrojony na drobne kawałki
rozpocznij naukę
drobně nakrájený
drożdże (pl.t.)
rozpocznij naukę
droždí (n.)
dusić
rozpocznij naukę
dusit
farsz (m.)
rozpocznij naukę
farce (f.)(pot.)
grudka soli
rozpocznij naukę
hrudka soli
zasmażka
rozpocznij naukę
jícha (rzad.)
zasmażka
rozpocznij naukę
jíška
pichcić (pot.)
rozpocznij naukę
kuchtit
kisić
rozpocznij naukę
kysat
miód
rozpocznij naukę
med
mączka
rozpocznij naukę
moučka
faszerować, nadziewać
rozpocznij naukę
nadívat
pokroić
rozpocznij naukę
nakrájet
nadziać
rozpocznij naukę
napíchnout
nadzienie (n.)
rozpocznij naukę
náplň (f.)
naciąć
rozpocznij naukę
naříznout
zetrzeć
rozpocznij naukę
nastrouhat
ubić śmietanę
rozpocznij naukę
našlehat smetanu
niedogotowany
rozpocznij naukę
nedovařený
pozostawić na chwilę w chłodnym miejscu
rozpocznij naukę
nechat v chladu chvíli uležet
ziele angielskie
rozpocznij naukę
nové koření
oczyszczony
rozpocznij naukę
očištěný
wyżyłować mięso
rozpocznij naukę
odblanit maso
odkroić
rozpocznij naukę
odkrojit
odstawić z ognia
rozpocznij naukę
odstavit z ohně
obrać
rozpocznij naukę
oloupat
okrasic
rozpocznij naukę
omastit
umyć
rozpocznij naukę
omýt
opiec
rozpocznij naukę
opéct
popieprzyć
rozpocznij naukę
opepřit

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.