Jarek Insiemi Cibo – la carne

 0    17 fiszek    GingerX
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
la carne di manzo, la carne bovina
konina
rozpocznij naukę
la carne equina
wieprzowina
rozpocznij naukę
la carne di maiale
jagnięcina
rozpocznij naukę
la carne di agnello
szynka
rozpocznij naukę
il prosciutto
wędliny
rozpocznij naukę
i salumi
kiełbasa
rozpocznij naukę
il cotechino, la salsiccia, l’insaccato
drób
rozpocznij naukę
il pollame
sklep z wędlinami
rozpocznij naukę
la salumeria
wędliniarz
rozpocznij naukę
il salumiere
rzeźnik, sklep mięsny
rozpocznij naukę
la macelleria
rzeźnik
rozpocznij naukę
il macellaio
cielęcina
rozpocznij naukę
la carne di vitello
polędwica
rozpocznij naukę
la lombata
pieczone prosię
rozpocznij naukę
la porchetta
bez kości
rozpocznij naukę
disossato
mięso bez kości
rozpocznij naukę
la carne disossata

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.