Fichas del libro - "Margaret Brown's French Cookery Book" (Margaret Brown)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
cupful
rozpocznij naukę
taza
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
pint
rozpocznij naukę
pinta
yolks
rozpocznij naukę
yemas
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
currants
rozpocznij naukę
grosellas
pound
rozpocznij naukę
la libra
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
custards
rozpocznij naukę
flanes
settlings
rozpocznij naukę
asentamientos
cored
rozpocznij naukę
humedo
gages
rozpocznij naukę
medidores
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
glacé
rozpocznij naukę
glaseado
grated
rozpocznij naukę
rallado
strew
rozpocznij naukę
esparcir
rissoles
rozpocznij naukę
risas
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
granulated
rozpocznij naukę
granulado
citron
rozpocznij naukę
cidra
floured
rozpocznij naukę
enharinado
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
frizzed
rozpocznij naukę
rizado
terrapin
rozpocznij naukę
tortuga de agua dulce
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
fluted
rozpocznij naukę
estriado
daintiest
rozpocznij naukę
más hermoso
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
thicken
rozpocznij naukę
espesar
mould
rozpocznij naukę
molde
currant
rozpocznij naukę
grosella
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
calves
rozpocznij naukę
terneros
moulds
rozpocznij naukę
moldes
wineglass
rozpocznij naukę
Copa de vino
broiled
rozpocznij naukę
asado
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
variegated
rozpocznij naukę
jaspeado
vermicelli
rozpocznij naukę
fideos
cutlets
rozpocznij naukę
chuletas
mucilage
rozpocznij naukę
mucílago
moistening
rozpocznij naukę
mojadura
huckleberries
rozpocznij naukę
arándanos
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
quails
rozpocznij naukę
codornices
potage
rozpocznij naukę
potaje
sift
rozpocznij naukę
tamizar a
pulped
rozpocznij naukę
despulpado
suet
rozpocznij naukę
sebo
cochineal
rozpocznij naukę
cochinilla
lengthways
rozpocznij naukę
longitudinalmente
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
plentifully
rozpocznij naukę
abundantemente
pinions
rozpocznij naukę
piñones
strewed
rozpocznij naukę
derramado
flour
rozpocznij naukę
la harina
thyme
rozpocznij naukę
el tomillo
browned
rozpocznij naukę
bronceado
colander
rozpocznij naukę
colador
broil
rozpocznij naukę
asar
breadcrumbs
rozpocznij naukę
el pan rallado
middle-sized
rozpocznij naukę
mediano
fillets
rozpocznij naukę
filetes
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
scalloped
rozpocznij naukę
guisado al gratén
drippings
rozpocznij naukę
goteos
mouthfuls
rozpocznij naukę
bocados
boil
rozpocznij naukę
hervir
lard
rozpocznij naukę
la manteca (de cerdo)
pulverized
rozpocznij naukę
pulverizado
tureen
rozpocznij naukę
sopera
sweetbreads
rozpocznij naukę
mollejas
sieves
rozpocznij naukę
tamices
froth
rozpocznij naukę
espuma
cornmeal
rozpocznij naukę
harina de maíz
cornstarch
rozpocznij naukę
maicena
jumbles
rozpocznij naukę
revoltijo
garnish
rozpocznij naukę
adornar
fricassee
rozpocznij naukę
fricasé
mealy
rozpocznij naukę
harinoso
pints
rozpocznij naukę
pintas
oysters
rozpocznij naukę
ostras
thickly
rozpocznij naukę
densamente
plainest
rozpocznij naukę
más claro
baste
rozpocznij naukę
hilvanar
celery
rozpocznij naukę
el apio
curried
rozpocznij naukę
al curry
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
sprig
rozpocznij naukę
puntilla
broiling
rozpocznij naukę
asar
paste
rozpocznij naukę
pasta / pegar
alternately
rozpocznij naukę
alternativamente
fritters
rozpocznij naukę
buñuelos

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.