Fichas del libro - "Housekeeping in Old Virginia" (Marion Cabell Tyree)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
cupful
rozpocznij naukę
taza
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
nutmegs
rozpocznij naukę
nuez moscada
isinglass
rozpocznij naukę
cola de pescado
yolks
rozpocznij naukę
yemas
grated
rozpocznij naukę
rallado
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
shoat
rozpocznij naukę
cochinillo
citron
rozpocznij naukę
cidra
salsify
rozpocznij naukę
salsifí
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
teacup
rozpocznij naukę
taza para té
saltpetre
rozpocznij naukę
salitre
rind
rozpocznij naukę
corteza
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
epicureans
rozpocznij naukę
epicúreos
settlings
rozpocznij naukę
asentamientos
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
demijohn
rozpocznij naukę
damajuana
spoonfuls
rozpocznij naukę
cucharadas
currants
rozpocznij naukę
grosellas
browned
rozpocznij naukę
bronceado
nasturtium
rozpocznij naukę
capuchina
suet
rozpocznij naukę
sebo
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
froth
rozpocznij naukę
espuma
heaping
rozpocznij naukę
amontonamiento
sunned
rozpocznij naukę
asoleada
turmeric
rozpocznij naukę
Cúrcuma
thicken
rozpocznij naukę
espesar
thickly
rozpocznij naukę
densamente
terrapin
rozpocznij naukę
tortuga de agua dulce
teacups
rozpocznij naukę
tazas de té
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
horseradish
rozpocznij naukę
el rábano (picante)
plentifully
rozpocznij naukę
abundantemente
granulated
rozpocznij naukę
granulado
floured
rozpocznij naukę
enharinado
terrapins
rozpocznij naukę
tortugas acuáticas
alternately
rozpocznij naukę
alternativamente
colander
rozpocznij naukę
colador
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
brine
rozpocznij naukę
salmuera
flour
rozpocznij naukę
la harina
broil
rozpocznij naukę
asar
jowl
rozpocznij naukę
papada
luxuriousness
rozpocznij naukę
lujo
close-fitting
rozpocznij naukę
ajustado
moulds
rozpocznij naukę
moldes
pare
rozpocznij naukę
cortar
lard
rozpocznij naukę
la manteca (de cerdo)
vinegar
rozpocznij naukę
el vinagre
syllabub
rozpocznij naukę
dulce con nata o leche
wineglass
rozpocznij naukę
Copa de vino
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
unboiled
rozpocznij naukę
sin hervir
ornamenting
rozpocznij naukę
adornar
imbibes
rozpocznij naukę
embriaga
cored
rozpocznij naukę
humedo
minced
rozpocznij naukę
picado
currant
rozpocznij naukę
grosella
spoonful
rozpocznij naukę
cucharada
boil
rozpocznij naukę
hervir
basting
rozpocznij naukę
hilván
one-quarter
rozpocznij naukę
un cuarto
strew
rozpocznij naukę
esparcir
congeal
rozpocznij naukę
congelar
parboiling
rozpocznij naukę
sancochado
broiled
rozpocznij naukę
asado
baste
rozpocznij naukę
hilvanar
tartar
rozpocznij naukę
sarro
rusks
rozpocznij naukę
bizcochos
sift
rozpocznij naukę
tamizar a
tureen
rozpocznij naukę
sopera
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
seasonable
rozpocznij naukę
oportuno
coarsest
rozpocznij naukę
más grueso
earthenware
rozpocznij naukę
loza de barro
fowls
rozpocznij naukę
aves de corral
thyme
rozpocznij naukę
el tomillo
broiling
rozpocznij naukę
asar
pint
rozpocznij naukę
pinta
retrenchment
rozpocznij naukę
reducción
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetera
molasses
rozpocznij naukę
melaza
stewed
rozpocznij naukę
estofado
nasturtiums
rozpocznij naukę
capuchinas
knead
rozpocznij naukę
amasar
sweetened
rozpocznij naukę
endulzado
freestone
rozpocznij naukę
piedra de sillería
middling
rozpocznij naukę
regular
add
rozpocznij naukę
añadir

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.