Fiches du livre - "The Hotel St. Francis Cook Book" (Victor Hirtzler)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
potage
rozpocznij naukę
le potage
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
pimentos
rozpocznij naukę
piments
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
broiled
rozpocznij naukę
grillé
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
planked
rozpocznij naukę
en planches
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
fillets
rozpocznij naukę
filets
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
kippered
rozpocznij naukę
foutu
larded
rozpocznij naukę
lardé
smelts
rozpocznij naukę
fondre
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
grated
rozpocznij naukę
râpé
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
broil
rozpocznij naukę
griller
granulated
rozpocznij naukę
granulé
crescents
rozpocznij naukę
croissants
moulds
rozpocznij naukę
moules
parsley
rozpocznij naukę
persil
one-quarter
rozpocznij naukę
un quart
macerate
rozpocznij naukę
macérer
buttered
rozpocznij naukę
beurré
garnished
rozpocznij naukę
garni
manilla
rozpocznij naukę
manille
fillet
rozpocznij naukę
filet
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
garnish
rozpocznij naukę
garnir
calf's
rozpocznij naukę
veau
tenderloin
rozpocznij naukę
filet
browned
rozpocznij naukę
bruni
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
farina
rozpocznij naukę
farine
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
watercress
rozpocznij naukę
cresson
brandied
rozpocznij naukę
brandi
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
artichokes
rozpocznij naukę
artichauts
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
floured
rozpocznij naukę
fariné
squab
rozpocznij naukę
pigeonneau
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
hashed
rozpocznij naukę
haché
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
shallot
rozpocznij naukę
échalote
sago
rozpocznij naukę
sagou
ounces
rozpocznij naukę
onces
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
assorted
rozpocznij naukę
assorti
quart
rozpocznij naukę
litre
basting
rozpocznij naukę
arroser
capon
rozpocznij naukę
chapon
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
currant
rozpocznij naukę
groseille
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
platter
rozpocznij naukę
plat
stewed
rozpocznij naukę
cuit
sieve
rozpocznij naukę
tamis
maraschino
rozpocznij naukę
Marasquin
loganberries
rozpocznij naukę
mûres
boil
rozpocznij naukę
bouillir
earthen
rozpocznij naukę
en terre
broth
rozpocznij naukę
bouillon
luncheon
rozpocznij naukę
déjeuner
parings
rozpocznij naukę
rognures
quartered
rozpocznij naukę
en quartiers
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
poached
rozpocznij naukę
poché
tureen
rozpocznij naukę
soupière
nonpareil
rozpocznij naukę
sans égal
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
parsnips
rozpocznij naukę
panais
salted
rozpocznij naukę
salé
sirloin
rozpocznij naukę
aloyau
sliced
rozpocznij naukę
découpé en tranches
chicory
rozpocznij naukę
chicorée
madeira
rozpocznij naukę
Madère
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
chopped
rozpocznij naukę
haché
colander
rozpocznij naukę
passoire
rind
rozpocznij naukę
couenne
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
codfish
rozpocznij naukę
morue
asparagus
rozpocznij naukę
asperges
mange
rozpocznij naukę
gale
whitebait
rozpocznij naukę
blanc

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.