Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "The Hotel St. Francis Cook Book...
Fiches du livre - "The Hotel St. Francis Cook Book" (Victor Hirtzler)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
potage
rozpocznij naukę
le potage
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
pimentos
rozpocznij naukę
piments
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
broiled
rozpocznij naukę
grillé
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
planked
rozpocznij naukę
en planches
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
fillets
rozpocznij naukę
filets
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
kippered
rozpocznij naukę
foutu
larded
rozpocznij naukę
lardé
smelts
rozpocznij naukę
fondre
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
grated
rozpocznij naukę
râpé
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
broil
rozpocznij naukę
griller
granulated
rozpocznij naukę
granulé
crescents
rozpocznij naukę
croissants
moulds
rozpocznij naukę
moules
parsley
rozpocznij naukę
persil
one-quarter
rozpocznij naukę
un quart
macerate
rozpocznij naukę
macérer
buttered
rozpocznij naukę
beurré
garnished
rozpocznij naukę
garni
manilla
rozpocznij naukę
manille
fillet
rozpocznij naukę
filet
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
garnish
rozpocznij naukę
garnir
calf's
rozpocznij naukę
veau
tenderloin
rozpocznij naukę
filet
browned
rozpocznij naukę
bruni
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
farina
rozpocznij naukę
farine
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
watercress
rozpocznij naukę
cresson
brandied
rozpocznij naukę
brandi
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
artichokes
rozpocznij naukę
artichauts
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
floured
rozpocznij naukę
fariné
squab
rozpocznij naukę
pigeonneau
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
hashed
rozpocznij naukę
haché
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
shallot
rozpocznij naukę
échalote
sago
rozpocznij naukę
sagou
ounces
rozpocznij naukę
onces
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
assorted
rozpocznij naukę
assorti
quart
rozpocznij naukę
litre
basting
rozpocznij naukę
arroser
capon
rozpocznij naukę
chapon
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
currant
rozpocznij naukę
groseille
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
platter
rozpocznij naukę
plat
stewed
rozpocznij naukę
cuit
sieve
rozpocznij naukę
tamis
maraschino
rozpocznij naukę
Marasquin
loganberries
rozpocznij naukę
mûres
boil
rozpocznij naukę
bouillir
earthen
rozpocznij naukę
en terre
broth
rozpocznij naukę
bouillon
luncheon
rozpocznij naukę
déjeuner
parings
rozpocznij naukę
rognures
quartered
rozpocznij naukę
en quartiers
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
poached
rozpocznij naukę
poché
tureen
rozpocznij naukę
soupière
nonpareil
rozpocznij naukę
sans égal
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
parsnips
rozpocznij naukę
panais
salted
rozpocznij naukę
salé
sirloin
rozpocznij naukę
aloyau
sliced
rozpocznij naukę
découpé en tranches
chicory
rozpocznij naukę
chicorée
madeira
rozpocznij naukę
Madère
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
chopped
rozpocznij naukę
haché
colander
rozpocznij naukę
passoire
rind
rozpocznij naukę
couenne
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
codfish
rozpocznij naukę
morue
asparagus
rozpocznij naukę
asperges
mange
rozpocznij naukę
gale
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski dla Twojego dziecka
wypróbuj za darmo
Rozmówki polsko-angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności