Fiszki z książki - "Better Meals for Less Money" (Mary Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
floured
rozpocznij naukę
mąką
fireless
rozpocznij naukę
bez ognia
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
grated
rozpocznij naukę
tarty
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
cheesecloth
rozpocznij naukę
etamina
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
fondant
rozpocznij naukę
kremówka
parings
rozpocznij naukę
okrawki
half-inch
rozpocznij naukę
pół cala
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
one-half
rozpocznij naukę
połowa
rind
rozpocznij naukę
skórka
crumbing
rozpocznij naukę
kruszenie
lambs
rozpocznij naukę
jagnięta
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
canapés
rozpocznij naukę
kanapki
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
time-worn
rozpocznij naukę
noszone w czasie
open
rozpocznij naukę
otwarty
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
paprika
rozpocznij naukę
papryka
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
pare
rozpocznij naukę
obciąć
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
greased
rozpocznij naukę
nasmarowane
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
gratings
rozpocznij naukę
kraty
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
griddle
rozpocznij naukę
rodzaj patelni
frappé
rozpocznij naukę
frappe
unpeeled
rozpocznij naukę
nieobrane
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
cloves
rozpocznij naukę
goździki
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
sieve
rozpocznij naukę
sitko
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
cranberries
rozpocznij naukę
żurawina
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
allspice
rozpocznij naukę
piment
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
molasses
rozpocznij naukę
melasa
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
fondues
rozpocznij naukę
fondue
shortcake
rozpocznij naukę
babki
flour
rozpocznij naukę
mąka
sift
rozpocznij naukę
przesiać
browned
rozpocznij naukę
rumiane
footnotes
rozpocznij naukę
przypisy
prunes
rozpocznij naukę
suszone śliwki
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
finely
rozpocznij naukę
pięknie
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
crumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
blancmange
rozpocznij naukę
blamanż
lukewarm
rozpocznij naukę
letni
purée
rozpocznij naukę
puré
croutons
rozpocznij naukę
grzanki
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
albumen
rozpocznij naukę
białko
celery
rozpocznij naukę
seler
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
eighths
rozpocznij naukę
ósme
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
boiling
rozpocznij naukę
wrzący
broil
rozpocznij naukę
burda
sherbet
rozpocznij naukę
sorbet
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
broiler
rozpocznij naukę
brojler
caloric
rozpocznij naukę
kaloryczny
cups
rozpocznij naukę
kubki
fricassee
rozpocznij naukę
potrawka
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
baking
rozpocznij naukę
pieczenie
simmer
rozpocznij naukę
gotować
seeded
rozpocznij naukę
zaszczepiono
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
quart
rozpocznij naukę
kwarta
clove
rozpocznij naukę
goździk
wafers
rozpocznij naukę
wafle
croquette
rozpocznij naukę
krokiet
slices
rozpocznij naukę
plastry
chopped
rozpocznij naukę
posiekane

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.