Fiches du livre - "The Curry Cook's Assistant or, Curries, How to Make Them in England in Their Original Style" (Daniel Santiagoe)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
curries
rozpocznij naukę
les currys
ceylon
rozpocznij naukę
Ceylan
anglicised
rozpocznij naukę
anglicisé
curried
rozpocznij naukę
au curry
enamelled
rozpocznij naukę
émaillé
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
abstainers
rozpocznij naukę
abstinents
chillies
rozpocznij naukę
piments
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
tamarind
rozpocznij naukę
Tamarin
popularizing
rozpocznij naukę
populariser
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
tenderer
rozpocznij naukę
soumissionnaire
capsicum
rozpocznij naukę
latin
coriander
rozpocznij naukę
coriandre
mohammedan
rozpocznij naukę
mahométan
vegetables
rozpocznij naukę
légumes
creditable
rozpocznij naukę
honorable
fowls
rozpocznij naukę
volailles
stuffs
rozpocznij naukę
étoffes
cored
rozpocznij naukę
évidé
browned
rozpocznij naukę
bruni
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
grocers
rozpocznij naukę
les épiciers
half-inch
rozpocznij naukę
un demi-pouce
budded
rozpocznij naukę
bourré
plaint
rozpocznij naukę
plainte
saffron
rozpocznij naukę
Safran
hake
rozpocznij naukę
merlu
cooks
rozpocznij naukę
cuisiniers
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
torpid
rozpocznij naukę
engourdi
jugged
rozpocznij naukę
jonglé
fowl
rozpocznij naukę
volaille
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
whitish
rozpocznij naukę
blanchâtre
pounder
rozpocznij naukę
batteur
corked
rozpocznij naukę
bouché
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
powders
rozpocznij naukę
poudres
herrings
rozpocznij naukę
harengs
underdone
rozpocznij naukę
pas assez cuit
plaintive
rozpocznij naukę
plaintif
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
purchasers
rozpocznij naukę
les acheteurs
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
currants
rozpocznij naukę
groseilles
brahman
rozpocznij naukę
brahmane
brownish
rozpocznij naukę
brunâtre
simmers
rozpocznij naukę
mijoter
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
how
rozpocznij naukę
comment
sago
rozpocznij naukę
sagou
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
thankfulness
rozpocznij naukę
reconnaissance
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
when
rozpocznij naukę
quand
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
dishing
rozpocznij naukę
désencombrer
numberless
rozpocznij naukę
innombrable
gravy
rozpocznij naukę
sauce
headings
rozpocznij naukę
rubriques
preface
rozpocznij naukę
préface
accompaniment
rozpocznij naukę
accompagnement
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomique
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
favouring
rozpocznij naukę
privilégiant
snipe
rozpocznij naukę
bécassine
sliced
rozpocznij naukę
découpé en tranches
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
overdone
rozpocznij naukę
exagéré
corns
rozpocznij naukę
les cors
tripe
rozpocznij naukę
tripes
capon
rozpocznij naukę
chapon
procured
rozpocznij naukę
acquis
tureen
rozpocznij naukę
soupière
aniseed
rozpocznij naukę
anis
economical
rozpocznij naukę
économique
parsnips
rozpocznij naukę
panais
omit
rozpocznij naukę
omettre
finely
rozpocznij naukę
finement
muslin
rozpocznij naukę
mousseline
apocryphal
rozpocznij naukę
apocryphe
unpretentious
rozpocznij naukę
sans prétention
spices
rozpocznij naukę
épices
corned
rozpocznij naukę
salé
steamers
rozpocznij naukę
bateaux à vapeur
simmering
rozpocznij naukę
mijoter
lard
rozpocznij naukę
saindoux
laudable
rozpocznij naukę
louable
onions
rozpocznij naukę
oignons
tinned
rozpocznij naukę
en conserve

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.