Flashcards aus dem Buch - "Culture and Cooking Art in the Kitchen" (Catherine Owen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
epicure
rozpocznij naukę
Genießer
ornamenting
rozpocznij naukę
Verzierung
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
piquancy
rozpocznij naukę
Pikanterie
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
flounders
rozpocznij naukę
Flundern
anathematized
rozpocznij naukę
anathematisiert
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
macerating
rozpocznij naukę
mazerierend
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
self-glorification
rozpocznij naukę
Selbstverherrlichung
well-tried
rozpocznij naukę
altbewährt
variety's
rozpocznij naukę
Abwechslung
clinkers
rozpocznij naukę
Klinker
recherché
rozpocznij naukę
recherchieren
bloaters
rozpocznij naukę
Blöscher
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
gourmands
rozpocznij naukę
Feinschmecker
veritably
rozpocznij naukę
verlässlich
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
high-sounding
rozpocznij naukę
hoch klingend
attainments
rozpocznij naukę
Leistungen
confectioner's
rozpocznij naukę
Konditorei
possessors
rozpocznij naukę
Besitzer
flues
rozpocznij naukę
Schornsteine
floury
rozpocznij naukę
mehlig
wineglass
rozpocznij naukę
Weinglas
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
rusks
rozpocznij naukę
Zwieback
voluptuary
rozpocznij naukę
Lüstling
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
complacently
rozpocznij naukę
selbstgefällig
all-pervading
rozpocznij naukę
alles durchdringend
tidies
rozpocznij naukę
Ordnung
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
succulence
rozpocznij naukę
Saftigkeit
abstemious
rozpocznij naukę
enthaltsam
assimilates
rozpocznij naukę
assimiliert
uneatable
rozpocznij naukę
ungenießbar
grudged
rozpocznij naukę
missbilligend
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
valedictory
rozpocznij naukę
Abschiedsspruch
fingers
rozpocznij naukę
Finger
superfluity
rozpocznij naukę
Überfluß
palely
rozpocznij naukę
bleich
recondite
rozpocznij naukę
verborgen
blackens
rozpocznij naukę
schwärzt
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
glaze
rozpocznij naukę
Glasur
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
steeping
rozpocznij naukę
einweichend
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
bloater
rozpocznij naukę
Bückling
append
rozpocznij naukę
anhängen
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
piquant
rozpocznij naukę
pikant
novelist's
rozpocznij naukę
Romanschriftsteller
crisply
rozpocznij naukę
knackig
thickly
rozpocznij naukę
dick
bookbinder's
rozpocznij naukę
Buchbinderei
animalism
rozpocznij naukę
Tierhaltung
unvarying
rozpocznij naukę
unveränderlich
syrups
rozpocznij naukę
Sirupe
plaudits
rozpocznij naukę
Lobeshymnen
popularize
rozpocznij naukę
popularisieren
unsweetened
rozpocznij naukę
ungesüßt
middle-sized
rozpocznij naukę
mittelgroß
anglo-indian
rozpocznij naukę
Anglo-Indianer
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
pulps
rozpocznij naukę
Zellstoffe
statecraft
rozpocznij naukę
Staatskunst
pieces
rozpocznij naukę
Stücke
pre-eminence
rozpocznij naukę
Vorrangstellung
kneaded
rozpocznij naukę
geknetet
latterly
rozpocznij naukę
zuletzt
eatable
rozpocznij naukę
essbar
liqueurs
rozpocznij naukę
Liköre
insomuch
rozpocznij naukę
insofern
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
soapstone
rozpocznij naukę
Speckstein
ornamented
rozpocznij naukę
verziert
foregoing
rozpocznij naukę
vorstehend
colander
rozpocznij naukę
Sieb
three-cornered
rozpocznij naukę
drei-eckig
moistens
rozpocznij naukę
befeuchtet
wittiest
rozpocznij naukę
witzigste
paste
rozpocznij naukę
Einfügen
breaded
rozpocznij naukę
paniert
bostonian
rozpocznij naukę
Bostoner
coarser
rozpocznij naukę
gröber
tediously
rozpocznij naukę
mühsam
confectioners
rozpocznij naukę
Konditoren
vermicelli
rozpocznij naukę
Nudeln
spoonfuls
rozpocznij naukę
Löffelchen
opacity
rozpocznij naukę
Opazität

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.