Fiszki z książki - "Twenty-four Little French Dinners and How to Cook and Serve Them" (Cora Moore)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
vinegars
rozpocznij naukę
octy
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
chervil
rozpocznij naukę
trybula
cut
rozpocznij naukę
skaleczenie
marinaded
rozpocznij naukę
marynowane
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
essayed
rozpocznij naukę
eseayed
ateliers
rozpocznij naukę
atelier
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
consommé
rozpocznij naukę
bulion
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
sojourned
rozpocznij naukę
przebywał
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
petits
rozpocznij naukę
drobiazgi
browned
rozpocznij naukę
rumiane
foresightedness
rozpocznij naukę
Przeciętność
daintiest
rozpocznij naukę
najbardziej daintiest
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
admixture
rozpocznij naukę
domieszka
minced
rozpocznij naukę
mielony
caviare
rozpocznij naukę
kawior
nasturtiums
rozpocznij naukę
nasturcje
allspice
rozpocznij naukę
piment
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomiczny
grated
rozpocznij naukę
tarty
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
disclaiming
rozpocznij naukę
zrzeczenia
petites
rozpocznij naukę
drobniaki
unsuspectingly
rozpocznij naukę
niczego nie podejrzewają
appetising
rozpocznij naukę
apetyczny
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
fillip
rozpocznij naukę
bodziec
tureen
rozpocznij naukę
waza
breadcrumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
enlivening
rozpocznij naukę
ożywiać
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
well-nigh
rozpocznij naukę
prawie
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
canard
rozpocznij naukę
kaczka
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
croutons
rozpocznij naukę
grzanki
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
aubergines
rozpocznij naukę
bakłażany
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
predicates
rozpocznij naukę
predykaty
régime
rozpocznij naukę
reżim
consigning
rozpocznij naukę
wysyłająca
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
parsimonious
rozpocznij naukę
skąpy
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
cloves
rozpocznij naukę
goździki
burgundian
rozpocznij naukę
burgundzki
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
coppery
rozpocznij naukę
miedziany
fillets
rozpocznij naukę
filety
appended
rozpocznij naukę
dołączone
daintily
rozpocznij naukę
łagodnie
hashed
rozpocznij naukę
zakodowanego
purée
rozpocznij naukę
puré
tannin
rozpocznij naukę
tanina
endive
rozpocznij naukę
cykoria
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
finely
rozpocznij naukę
pięknie
cods
rozpocznij naukę
dorsze
moulds
rozpocznij naukę
formy
flounders
rozpocznij naukę
flądry
moistened
rozpocznij naukę
zwilża
embellishes
rozpocznij naukę
upiększa
planking
rozpocznij naukę
opierzenie
perches
rozpocznij naukę
okonie
trivet
rozpocznij naukę
trójnóg
rashers
rozpocznij naukę
zrazy
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
simmer
rozpocznij naukę
gotować
receptacles
rozpocznij naukę
naczynia
variously
rozpocznij naukę
różnorodnie
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
unpromising
rozpocznij naukę
nie obiecujący
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
capon
rozpocznij naukę
kapłon
garnishes
rozpocznij naukę
dodatki
tints
rozpocznij naukę
odcienie
epicurean
rozpocznij naukę
epikurejski
lettuces
rozpocznij naukę
sałaty
provençal
rozpocznij naukę
prowansalski
turbot
rozpocznij naukę
skarp
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
alternated
rozpocznij naukę
naprzemiennie
wetted
rozpocznij naukę
zwilżony

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.