Fiches du livre - "The Cookery Blue Book" (Society for Christian Work of the First Unitarian Church, San Francisco, California)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
pies
rozpocznij naukę
Les tartes
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
punches
rozpocznij naukę
coups de poing
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
pint
rozpocznij naukę
pinte
pickles
rozpocznij naukę
cornichons
currants
rozpocznij naukę
groseilles
grated
rozpocznij naukę
râpé
cheek
rozpocznij naukę
joue
meats
rozpocznij naukę
viandes
granulated
rozpocznij naukę
granulé
dishes
rozpocznij naukę
vaisselle
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
rennet
rozpocznij naukę
présure
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
dessicated
rozpocznij naukę
desséché
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
inconsistently
rozpocznij naukę
de manière inconsistante
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
vegetables
rozpocznij naukę
légumes
heaping
rozpocznij naukę
entassement
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
bread
rozpocznij naukę
pain
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
rind
rozpocznij naukę
couenne
quart
rozpocznij naukę
litre
scald
rozpocznij naukę
échauder
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
sago
rozpocznij naukę
sagou
scant
rozpocznij naukę
maigre
gristly
rozpocznij naukę
tendineux
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
froth
rozpocznij naukę
mousse
pare
rozpocznij naukę
parer
flour
rozpocznij naukę
farine
foams
rozpocznij naukę
les mousses
protrude
rozpocznij naukę
dépasser
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
cupful
rozpocznij naukę
tasse
briskly
rozpocznij naukę
vivement
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
browned
rozpocznij naukę
bruni
tartar
rozpocznij naukę
tartre
colander
rozpocznij naukę
passoire
cream
rozpocznij naukę
crème
basting
rozpocznij naukę
arroser
firkin
rozpocznij naukę
sapin
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
currant
rozpocznij naukę
groseille
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
knead
rozpocznij naukę
pétrir
boil
rozpocznij naukę
bouillir
thickens
rozpocznij naukę
s'épaissit
buttered
rozpocznij naukę
beurré
celery
rozpocznij naukę
céleri
sift
rozpocznij naukę
tamiser
nuts
rozpocznij naukę
des noisettes
tureen
rozpocznij naukę
soupière
reserving
rozpocznij naukę
réserver
peppermints
rozpocznij naukę
menthe poivrée
earthen
rozpocznij naukę
en terre
alum
rozpocznij naukę
alun
starch
rozpocznij naukę
amidon
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
teacup
rozpocznij naukę
tasse à thé
yeast
rozpocznij naukę
Levure
parsley
rozpocznij naukę
persil
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
teacups
rozpocznij naukę
tasses à thé
cups
rozpocznij naukę
tasses
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
cake
rozpocznij naukę
gâteau
artichokes
rozpocznij naukę
artichauts
stir
rozpocznij naukę
remuer
pared
rozpocznij naukę
paré
cobs
rozpocznij naukę
épis
hermits
rozpocznij naukę
ermites
hashed
rozpocznij naukę
haché
squashes
rozpocznij naukę
des courges
curried
rozpocznij naukę
au curry
cutlets
rozpocznij naukę
escalopes
whites
rozpocznij naukę
blancs
bake
rozpocznij naukę
cuire
bass
rozpocznij naukę
basse

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.