Fichas del libro - "The Cookery Blue Book" (Society for Christian Work of the First Unitarian Church, San Francisco, California)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
tablespoons
rozpocznij naukę
cucharadas
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
tablespoon
rozpocznij naukę
cucharada
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
yolks
rozpocznij naukę
yemas
pies
rozpocznij naukę
empanadas
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
punches
rozpocznij naukę
puñetazos
nutmegs
rozpocznij naukę
nuez moscada
teaspoon
rozpocznij naukę
cucharadita
pint
rozpocznij naukę
pinta
pickles
rozpocznij naukę
pepinillos
currants
rozpocznij naukę
grosellas
grated
rozpocznij naukę
rallado
cheek
rozpocznij naukę
la mejilla / el pómulo
meats
rozpocznij naukę
carnes
granulated
rozpocznij naukę
granulado
dishes
rozpocznij naukę
platos
terrapin
rozpocznij naukę
tortuga de agua dulce
teaspoons
rozpocznij naukę
cucharaditas
rennet
rozpocznij naukę
cuajo
suet
rozpocznij naukę
sebo
citron
rozpocznij naukę
cidra
confectioner's
rozpocznij naukę
confitería
dessicated
rozpocznij naukę
desecado
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
thicken
rozpocznij naukę
espesar
inconsistently
rozpocznij naukę
inconsistentemente
crumbed
rozpocznij naukę
desmenuzado
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
vegetables
rozpocznij naukę
las verduras
sauce
rozpocznij naukę
la salsa
heaping
rozpocznij naukę
amontonamiento
unsweetened
rozpocznij naukę
sin azúcar
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
moistening
rozpocznij naukę
mojadura
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
rind
rozpocznij naukę
corteza
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
molasses
rozpocznij naukę
melaza
sago
rozpocznij naukę
sagú
scant
rozpocznij naukę
escaso
gristly
rozpocznij naukę
cartilaginoso
vermicelli
rozpocznij naukę
fideos
froth
rozpocznij naukę
espuma
pare
rozpocznij naukę
cortar
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
flour
rozpocznij naukę
la harina
foams
rozpocznij naukę
espumas
protrude
rozpocznij naukę
sobresalir
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
cupful
rozpocznij naukę
taza
briskly
rozpocznij naukę
enérgicamente
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
illustration
rozpocznij naukę
la ilustración
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
browned
rozpocznij naukę
bronceado
tartar
rozpocznij naukę
sarro
colander
rozpocznij naukę
colador
cream
rozpocznij naukę
la nata / la crema
basting
rozpocznij naukę
hilván
spoonfuls
rozpocznij naukę
cucharadas
currant
rozpocznij naukę
grosella
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
knead
rozpocznij naukę
amasar
boil
rozpocznij naukę
hervir
thickens
rozpocznij naukę
espesa
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
celery
rozpocznij naukę
el apio
sift
rozpocznij naukę
tamizar a
nuts
rozpocznij naukę
nueces
tureen
rozpocznij naukę
sopera
reserving
rozpocznij naukę
reservando
peppermints
rozpocznij naukę
mentas
earthen
rozpocznij naukę
de barro
alum
rozpocznij naukę
alumbre
starch
rozpocznij naukę
el almidón
raisins
rozpocznij naukę
las pasas
teacup
rozpocznij naukę
taza para té
yeast
rozpocznij naukę
la levadura
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
teacups
rozpocznij naukę
tazas de té
hard-boiled
rozpocznij naukę
cocido
cups
rozpocznij naukę
tazas
vinegar
rozpocznij naukę
el vinagre
cake
rozpocznij naukę
pastel
artichokes
rozpocznij naukę
alcachofas
stir
rozpocznij naukę
remover
cobs
rozpocznij naukę
mazorcas
hermits
rozpocznij naukę
ermitaños
hashed
rozpocznij naukę
hash
squashes
rozpocznij naukę
calabazas
curried
rozpocznij naukę
al curry
cutlets
rozpocznij naukę
chuletas
whites
rozpocznij naukę
ropa blanca

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.