Fiches du livre - "Spices and How to Know Them" (W. M. Gibbs)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
pungency
rozpocznij naukę
goût piquant
resinous
rozpocznij naukę
résineux
aldehyde
rozpocznij naukę
aldéhyde
adulterants
rozpocznij naukę
adultérants
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
polyhedral
rozpocznij naukę
polyédrique
manuring
rozpocznij naukę
fumage
calyx
rozpocznij naukę
calice
mucilaginous
rozpocznij naukę
mucilagineux
sepals
rozpocznij naukę
sépales
capsicum
rozpocznij naukę
latin
starches
rozpocznij naukę
les amidons
pound
rozpocznij naukę
livre
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
localities
rozpocznij naukę
localités
filtrate
rozpocznij naukę
filtrer
titration
rozpocznij naukę
titrage
adulterating
rozpocznij naukę
adultération
granules
rozpocznij naukę
des granules
sieves
rozpocznij naukę
des tamis
adulterated
rozpocznij naukę
adultéré
roundish
rozpocznij naukę
arrondi
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
limed
rozpocznij naukę
chaulé
manured
rozpocznij naukę
fumé
adulterate
rozpocznij naukę
falsifier
admixture
rozpocznij naukę
mélange
stamens
rozpocznij naukę
étamines
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
quilled
rozpocznij naukę
effiloché
ceylon
rozpocznij naukę
Ceylan
longitudinally
rozpocznij naukę
longitudinalement
acrid
rozpocznij naukę
âcre
cupric
rozpocznij naukę
cuprique
rootlets
rozpocznij naukę
radicelles
turbid
rozpocznij naukę
trouble
denominated
rozpocznij naukę
dénommé
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
tannin
rozpocznij naukę
tanin
macerating
rozpocznij naukę
macérer
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
liming
rozpocznij naukę
chaulage
substratum
rozpocznij naukę
substrat
glaucous
rozpocznij naukę
glauque
oleaginous
rozpocznij naukę
oléagineux
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
clayey
rozpocznij naukę
argileux
sulphates
rozpocznij naukę
sulfates
semi-solid
rozpocznij naukę
semi-solide
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
starch
rozpocznij naukę
amidon
aromatic
rozpocznij naukę
aromatique
exported
rozpocznij naukę
exporté
tillage
rozpocznij naukę
labour
potash
rozpocznij naukę
potasse
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
veined
rozpocznij naukę
veiné
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
non-volatile
rozpocznij naukę
non volatile
dutiable
rozpocznij naukę
taxable
midrib
rozpocznij naukę
nervure centrale
salicylic
rozpocznij naukę
salicylique
extractive
rozpocznij naukę
extractif
importations
rozpocznij naukę
les importations
reagents
rozpocznij naukę
réactifs
polarized
rozpocznij naukę
polarisé
herbaceous
rozpocznij naukę
herbacé
pimento
rozpocznij naukę
piment
polarizes
rozpocznij naukę
polarise
acetates
rozpocznij naukę
les acétates
semi-independent
rozpocznij naukę
semi-indépendant
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
radially
rozpocznij naukę
radialement
whorls
rozpocznij naukę
verticilles
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
fibrous
rozpocznij naukę
fibreux
glycerine
rozpocznij naukę
glycérine
reddens
rozpocznij naukę
rougit
expedients
rozpocznij naukę
expédients
tardily
rozpocznij naukę
tardivement
oblate
rozpocznij naukę
oblat
debility
rozpocznij naukę
débilité
borer
rozpocznij naukę
perceur
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
eugenic
rozpocznij naukę
eugénique
felted
rozpocznij naukę
feutré
percolates
rozpocznij naukę
percoler
fungoid
rozpocznij naukę
fongoïde
membranous
rozpocznij naukę
membraneux
aqueous
rozpocznij naukę
aqueux
odoriferous
rozpocznij naukę
odoriférant
cultivators
rozpocznij naukę
cultivateurs
medicinally
rozpocznij naukę
en médecine
distillate
rozpocznij naukę
distillat
subscript
rozpocznij naukę
indice
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
unripe
rozpocznij naukę
vert
yellowish
rozpocznij naukę
jaunâtre
optically
rozpocznij naukę
optiquement

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.