Fiches du livre - "The Golden Rule Cook Book Six hundred recipes for meatless dishes" (Maud Russell Lorraine Sharpe)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
pimentos
rozpocznij naukę
piments
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
griddled
rozpocznij naukę
grillé
browned
rozpocznij naukę
bruni
enamelled
rozpocznij naukę
émaillé
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
grated
rozpocznij naukę
râpé
vegetarian's
rozpocznij naukę
végétarien
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
savouries
rozpocznij naukę
saveurs
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
adorers
rozpocznij naukę
les adorateurs
unstrained
rozpocznij naukę
sans contrainte
kohlrabi
rozpocznij naukę
chou-rave
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
parsley
rozpocznij naukę
persil
conscience's
rozpocznij naukę
la conscience
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
artichokes
rozpocznij naukę
artichauts
halving
rozpocznij naukę
diviser par deux
macerate
rozpocznij naukę
macérer
moulds
rozpocznij naukę
moules
sprigs
rozpocznij naukę
brins
parsnips
rozpocznij naukę
panais
watercress
rozpocznij naukę
cresson
alleviation
rozpocznij naukę
allégement
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
tureen
rozpocznij naukę
soupière
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
unpeeled
rozpocznij naukę
non pelé
humaneness
rozpocznij naukę
humanité
rootlets
rozpocznij naukę
radicelles
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
scant
rozpocznij naukę
maigre
sieve
rozpocznij naukę
tamis
heaping
rozpocznij naukę
entassement
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
garnish
rozpocznij naukę
garnir
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
granulated
rozpocznij naukę
granulé
floured
rozpocznij naukę
fariné
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
finely
rozpocznij naukę
finement
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
reproachfully
rozpocznij naukę
avec reproche
consumptives
rozpocznij naukę
consommations
vivisectionist
rozpocznij naukę
vivisectionniste
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
silvered
rozpocznij naukę
argenté
minced
rozpocznij naukę
haché
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
okra
rozpocznij naukę
gombo
humanitarianism
rozpocznij naukę
humanitaire
daintiest
rozpocznij naukę
le plus délicat
diced
rozpocznij naukę
en dés
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
celery
rozpocznij naukę
céleri
thickening
rozpocznij naukę
épaississant
buttered
rozpocznij naukę
beurré
reheating
rozpocznij naukę
le réchauffement
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
dredge
rozpocznij naukę
drague
vegetarianism
rozpocznij naukę
végétarisme
tuberculous
rozpocznij naukę
tuberculeux
piquancy
rozpocznij naukę
piquant
madam
rozpocznij naukę
Madame
thinly
rozpocznij naukę
Faiblement
chopped
rozpocznij naukę
haché
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
nobility's
rozpocznij naukę
la noblesse
halved
rozpocznij naukę
divisé par deux
endeavoured
rozpocznij naukę
essayé
czarina
rozpocznij naukę
tsarine
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
half-inch
rozpocznij naukę
un demi-pouce
nasturtiums
rozpocznij naukę
capucines
strainers
rozpocznij naukę
passoires
reheat
rozpocznij naukę
réchauffer
brutalised
rozpocznij naukę
brutalisé
strainer
rozpocznij naukę
passoire
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
lambs
rozpocznij naukę
agneaux
creamed
rozpocznij naukę
en crème
simmer
rozpocznij naukę
mijoter

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.