Fiszki z książki - "The Economical Jewish Cook A Modern Orthodox Recipe Book for Young Housekeepers" (May Henry Edith B. Cohen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
floured
rozpocznij naukę
mąką
cornflour
rozpocznij naukę
mąka kukurydziana
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
sultanas
rozpocznij naukę
sułtanki
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
bread-and-butter
rozpocznij naukę
chleb z masłem
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
haddocks
rozpocznij naukę
plamiaki
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
effervescing
rozpocznij naukę
musujące
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
sieved
rozpocznij naukę
przesiewa
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
grated
rozpocznij naukę
tarty
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
plaice
rozpocznij naukę
gładzica
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
allspice
rozpocznij naukę
piment
notching
rozpocznij naukę
nacinania
strewing
rozpocznij naukę
posypywania
savoury
rozpocznij naukę
cząber
stewed
rozpocznij naukę
duszony
puddings
rozpocznij naukę
puddingi
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
rind
rozpocznij naukę
skórka
chervil
rozpocznij naukę
trybula
candied
rozpocznij naukę
kandyzowany
sieve
rozpocznij naukę
sitko
flour
rozpocznij naukę
mąka
wetted
rozpocznij naukę
zwilżony
italic
rozpocznij naukę
kursywa
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
beetroot
rozpocznij naukę
burak
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
labour-saving
rozpocznij naukę
usprawniający
greased
rozpocznij naukę
nasmarowane
cauliflowers
rozpocznij naukę
kalafiory
saucepans
rozpocznij naukę
garnki
cloves
rozpocznij naukę
goździki
basin
rozpocznij naukę
dorzecze
simmer
rozpocznij naukę
gotować
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
cress
rozpocznij naukę
rzeżucha
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
simmered
rozpocznij naukę
gotowana
halve
rozpocznij naukę
połowę
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
dripping
rozpocznij naukę
kapanie
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć
treacle
rozpocznij naukę
melasa
endeavoured
rozpocznij naukę
starał się
galvanised
rozpocznij naukę
ocynkowany
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
herrings
rozpocznij naukę
śledzie
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
soups
rozpocznij naukę
zupy
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
syrups
rozpocznij naukę
syropy
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
transcriber
rozpocznij naukę
transkrypcja
froth
rozpocznij naukę
piana
tureen
rozpocznij naukę
waza
scrag
rozpocznij naukę
chudzielec
semolina
rozpocznij naukę
kasza
strainer
rozpocznij naukę
sitko
rinsed
rozpocznij naukę
płukane
pulped
rozpocznij naukę
papierówki
cornflower
rozpocznij naukę
chaber
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
basins
rozpocznij naukę
umywalki
boil
rozpocznij naukę
czyrak
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
clarified
rozpocznij naukę
wyjaśnione
gill
rozpocznij naukę
skrzele
tepid
rozpocznij naukę
chłodny
turnip
rozpocznij naukę
rzepa
mutton
rozpocznij naukę
baranina
piquant
rozpocznij naukę
pikantny
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
paste
rozpocznij naukę
pasta
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
globules
rozpocznij naukę
globule
threepenny
rozpocznij naukę
trzypensy
browned
rozpocznij naukę
rumiane
carbonate
rozpocznij naukę
węglan
trivet
rozpocznij naukę
trójnóg
sweetmeats
rozpocznij naukę
łakocie
fritters
rozpocznij naukę
placki
strew
rozpocznij naukę
obsypać
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.