Flashcards aus dem Buch - "The Economical Jewish Cook A Modern Orthodox Recipe Book for Young Housekeepers" (May Henry Edith B. Cohen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
cornflour
rozpocznij naukę
Maisstärke
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
sultanas
rozpocznij naukę
Sultaninen
flavouring
rozpocznij naukę
Aroma
isinglass
rozpocznij naukę
Hausenblase
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
suet
rozpocznij naukę
Talg
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
bread-and-butter
rozpocznij naukę
Brot und Butter
custards
rozpocznij naukę
Puddings
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
coffee-pot
rozpocznij naukę
Kaffeetasse
haddocks
rozpocznij naukę
Schellfisch
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
effervescing
rozpocznij naukę
sprudelnd
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
sieved
rozpocznij naukę
sieben
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
grated
rozpocznij naukę
gerieben
earthenware
rozpocznij naukę
Töpferwaren
plaice
rozpocznij naukę
Scholle
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
allspice
rozpocznij naukę
Piment
corer
rozpocznij naukę
Entkerner
notching
rozpocznij naukę
Kerben
strewing
rozpocznij naukę
streuen
savoury
rozpocznij naukę
Bohnenkraut
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
rind
rozpocznij naukę
Rinde
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
candied
rozpocznij naukę
kandiert
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
flour
rozpocznij naukę
Mehl
wetted
rozpocznij naukę
benetzt
italic
rozpocznij naukę
kursiv
stationers
rozpocznij naukę
Schreibwarenhändler
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
beetroot
rozpocznij naukę
Rote Bete
cored
rozpocznij naukę
entkernt
vermicelli
rozpocznij naukę
Nudeln
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
labour-saving
rozpocznij naukę
arbeitssparend
greased
rozpocznij naukę
gefettete
cauliflowers
rozpocznij naukę
Blumenkohl
saucepans
rozpocznij naukę
Kochtöpfe
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
basin
rozpocznij naukę
Becken
simmer
rozpocznij naukę
kochen
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
haft
rozpocznij naukę
Heft
cress
rozpocznij naukę
Kresse
seasoning
rozpocznij naukę
Würze
simmered
rozpocznij naukę
geköchelt
halve
rozpocznij naukę
halbieren
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
dripping
rozpocznij naukę
tropft
blanch
rozpocznij naukę
blanchieren
quarts
rozpocznij naukę
Quart
treacle
rozpocznij naukę
Sirup
endeavoured
rozpocznij naukę
bemüht
galvanised
rozpocznij naukę
galvanisiert
basting
rozpocznij naukę
Heften
herrings
rozpocznij naukę
Heringe
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
soups
rozpocznij naukę
Suppen
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
syrups
rozpocznij naukę
Sirupe
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
transcriber
rozpocznij naukę
Schreibkraft
froth
rozpocznij naukę
Schaum
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
scrag
rozpocznij naukę
Hals
semolina
rozpocznij naukę
Grieß
strainer
rozpocznij naukę
Sieb
rinsed
rozpocznij naukę
abgespült
pulped
rozpocznij naukę
Brei
cornflower
rozpocznij naukę
Kornblume
anchovy
rozpocznij naukę
Anschovis
basins
rozpocznij naukę
Becken
boil
rozpocznij naukę
kochen
vinegar
rozpocznij naukę
Essig
clarified
rozpocznij naukę
geklärt
gill
rozpocznij naukę
Kieme
tepid
rozpocznij naukę
lauwarm
turnip
rozpocznij naukę
Steckrübe
mutton
rozpocznij naukę
Hammel
piquant
rozpocznij naukę
pikant
knead
rozpocznij naukę
kneten
paste
rozpocznij naukę
Einfügen
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
globules
rozpocznij naukę
Kügelchen
threepenny
rozpocznij naukę
Dreipenny
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
carbonate
rozpocznij naukę
Karbonat
trivet
rozpocznij naukę
Untersetzer

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.