Fiches du livre - "The Economical Jewish Cook A Modern Orthodox Recipe Book for Young Housekeepers" (May Henry Edith B. Cohen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
floured
rozpocznij naukę
fariné
cornflour
rozpocznij naukę
farine de maïs
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
currants
rozpocznij naukę
groseilles
bread-and-butter
rozpocznij naukę
pain et beurre
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
effervescing
rozpocznij naukę
effervescente
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
sieved
rozpocznij naukę
tamisé
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
grated
rozpocznij naukę
râpé
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
plaice
rozpocznij naukę
plie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
notching
rozpocznij naukę
entailler
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
stewed
rozpocznij naukę
cuit
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
parsley
rozpocznij naukę
persil
rind
rozpocznij naukę
couenne
sago
rozpocznij naukę
sagou
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
candied
rozpocznij naukę
confit
sieve
rozpocznij naukę
tamis
flour
rozpocznij naukę
farine
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
italic
rozpocznij naukę
italique
stationers
rozpocznij naukę
papeterie
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
beetroot
rozpocznij naukę
betterave
cored
rozpocznij naukę
évidé
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
labour-saving
rozpocznij naukę
économie de main d'oeuvre
greased
rozpocznij naukę
graissé
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
saucepans
rozpocznij naukę
casseroles
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
basin
rozpocznij naukę
bassin
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
gridiron
rozpocznij naukę
gril
haft
rozpocznij naukę
manche
cress
rozpocznij naukę
cresson
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
simmered
rozpocznij naukę
mijoté
halve
rozpocznij naukę
réduire de moitié
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
dripping
rozpocznij naukę
égouttage
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
treacle
rozpocznij naukę
mélasse
endeavoured
rozpocznij naukę
essayé
galvanised
rozpocznij naukę
galvanisé
basting
rozpocznij naukę
arroser
herrings
rozpocznij naukę
harengs
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
soups
rozpocznij naukę
les soupes
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
syrups
rozpocznij naukę
sirops
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
froth
rozpocznij naukę
mousse
tureen
rozpocznij naukę
soupière
scrag
rozpocznij naukę
collet de mouton
semolina
rozpocznij naukę
la semoule
strainer
rozpocznij naukę
passoire
rinsed
rozpocznij naukę
rincé
pulped
rozpocznij naukę
pulpé
cornflower
rozpocznij naukę
bleuet
pint
rozpocznij naukę
pinte
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
basins
rozpocznij naukę
bassins
boil
rozpocznij naukę
bouillir
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
clarified
rozpocznij naukę
clarifié
gill
rozpocznij naukę
branchie
tepid
rozpocznij naukę
tiède
turnip
rozpocznij naukę
navet
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
knead
rozpocznij naukę
pétrir
paste
rozpocznij naukę
coller
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
browned
rozpocznij naukę
bruni
trivet
rozpocznij naukę
trépied
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
fritters
rozpocznij naukę
beignets
strew
rozpocznij naukę
parsemer
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
turnips
rozpocznij naukę
navets

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.