Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "The Economical Jewish Cook A Mo...
Fiches du livre - "The Economical Jewish Cook A Modern Orthodox Recipe Book for Young Housekeepers" (May Henry Edith B. Cohen)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
floured
rozpocznij naukę
fariné
cornflour
rozpocznij naukę
farine de maïs
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
currants
rozpocznij naukę
groseilles
bread-and-butter
rozpocznij naukę
pain et beurre
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
effervescing
rozpocznij naukę
effervescente
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
sieved
rozpocznij naukę
tamisé
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
grated
rozpocznij naukę
râpé
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
plaice
rozpocznij naukę
plie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
notching
rozpocznij naukę
entailler
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
stewed
rozpocznij naukę
cuit
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
parsley
rozpocznij naukę
persil
rind
rozpocznij naukę
couenne
sago
rozpocznij naukę
sagou
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
candied
rozpocznij naukę
confit
sieve
rozpocznij naukę
tamis
flour
rozpocznij naukę
farine
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
italic
rozpocznij naukę
italique
stationers
rozpocznij naukę
papeterie
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
beetroot
rozpocznij naukę
betterave
cored
rozpocznij naukę
évidé
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
labour-saving
rozpocznij naukę
économie de main d'oeuvre
greased
rozpocznij naukę
graissé
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
saucepans
rozpocznij naukę
casseroles
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
basin
rozpocznij naukę
bassin
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
gridiron
rozpocznij naukę
gril
haft
rozpocznij naukę
manche
cress
rozpocznij naukę
cresson
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
simmered
rozpocznij naukę
mijoté
halve
rozpocznij naukę
réduire de moitié
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
dripping
rozpocznij naukę
égouttage
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
treacle
rozpocznij naukę
mélasse
endeavoured
rozpocznij naukę
essayé
galvanised
rozpocznij naukę
galvanisé
basting
rozpocznij naukę
arroser
herrings
rozpocznij naukę
harengs
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
soups
rozpocznij naukę
les soupes
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
syrups
rozpocznij naukę
sirops
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
froth
rozpocznij naukę
mousse
tureen
rozpocznij naukę
soupière
scrag
rozpocznij naukę
collet de mouton
semolina
rozpocznij naukę
la semoule
strainer
rozpocznij naukę
passoire
rinsed
rozpocznij naukę
rincé
pulped
rozpocznij naukę
pulpé
cornflower
rozpocznij naukę
bleuet
pint
rozpocznij naukę
pinte
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
basins
rozpocznij naukę
bassins
boil
rozpocznij naukę
bouillir
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
clarified
rozpocznij naukę
clarifié
gill
rozpocznij naukę
branchie
tepid
rozpocznij naukę
tiède
turnip
rozpocznij naukę
navet
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
knead
rozpocznij naukę
pétrir
paste
rozpocznij naukę
coller
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
browned
rozpocznij naukę
bruni
trivet
rozpocznij naukę
trépied
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
fritters
rozpocznij naukę
beignets
strew
rozpocznij naukę
parsemer
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
turnips
rozpocznij naukę
navets
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
TOLES - przygotowanie do egzaminu
wypróbuj za darmo
Angielski medyczny
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności