Fichas del libro - "The Economical Jewish Cook A Modern Orthodox Recipe Book for Young Housekeepers" (May Henry Edith B. Cohen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
floured
rozpocznij naukę
enharinado
cornflour
rozpocznij naukę
Harina de maíz
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
flavouring
rozpocznij naukę
condimento
isinglass
rozpocznij naukę
cola de pescado
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
suet
rozpocznij naukę
sebo
currants
rozpocznij naukę
grosellas
bread-and-butter
rozpocznij naukę
pan y mantequilla
custards
rozpocznij naukę
flanes
gravies
rozpocznij naukę
salsas
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetera
haddocks
rozpocznij naukę
abadejos
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
effervescing
rozpocznij naukę
efervescencia
hyphenation
rozpocznij naukę
separación
arrowroot
rozpocznij naukę
arrurruz
sieved
rozpocznij naukę
tamizado
effectually
rozpocznij naukę
efectivamente
grated
rozpocznij naukę
rallado
earthenware
rozpocznij naukę
loza de barro
plaice
rozpocznij naukę
platija
yolks
rozpocznij naukę
yemas
mulligatawny
rozpocznij naukę
sopa de curry angloindia
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
notching
rozpocznij naukę
haciendo muescas
kedgeree
rozpocznij naukę
Plato de pescado desmenuzado
strewing
rozpocznij naukę
derramar
savoury
rozpocznij naukę
sabroso
stewed
rozpocznij naukę
estofado
puddings
rozpocznij naukę
pudines
thicken
rozpocznij naukę
espesar
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
rind
rozpocznij naukę
corteza
sago
rozpocznij naukę
sagú
chervil
rozpocznij naukę
perifollo
candied
rozpocznij naukę
azucarado
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
rarebit
rozpocznij naukę
pan con queso tostado
flour
rozpocznij naukę
la harina
wetted
rozpocznij naukę
mojado
italic
rozpocznij naukę
itálico
stationers
rozpocznij naukę
papelería
rissoles
rozpocznij naukę
risas
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
beetroot
rozpocznij naukę
la remolacha / el betabel [Méx.]
cored
rozpocznij naukę
humedo
vermicelli
rozpocznij naukę
fideos
cookery
rozpocznij naukę
cocina
labour-saving
rozpocznij naukę
ahorro de mano de obra
greased
rozpocznij naukę
engrasado
cauliflowers
rozpocznij naukę
coliflores
saucepans
rozpocznij naukę
cacerolas
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
basin
rozpocznij naukę
lavabo
simmer
rozpocznij naukę
hervir a fuego lento
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
haft
rozpocznij naukę
mango
cress
rozpocznij naukę
el berro amargo
seasoning
rozpocznij naukę
condimento
simmered
rozpocznij naukę
hervir
halve
rozpocznij naukę
reducir en la mitad
tarragon
rozpocznij naukę
estragón
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
dripping
rozpocznij naukę
goteo
blanch
rozpocznij naukę
blanquear
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
treacle
rozpocznij naukę
melaza
endeavoured
rozpocznij naukę
esforzado
galvanised
rozpocznij naukę
galvanizado
basting
rozpocznij naukę
hilván
herrings
rozpocznij naukę
arenques
thickened
rozpocznij naukę
espesado
soups
rozpocznij naukę
sopas
yolk
rozpocznij naukę
yema de huevo
syrups
rozpocznij naukę
jarabes
glacé
rozpocznij naukę
glaseado
transcriber
rozpocznij naukę
transcriptor
froth
rozpocznij naukę
espuma
tureen
rozpocznij naukę
sopera
scrag
rozpocznij naukę
pescuezo
semolina
rozpocznij naukę
la sémola
strainer
rozpocznij naukę
colador
rinsed
rozpocznij naukę
enjuagado
pulped
rozpocznij naukę
despulpado
cornflower
rozpocznij naukę
florecimiento de maíz
pint
rozpocznij naukę
pinta
anchovy
rozpocznij naukę
el boquerón
basins
rozpocznij naukę
cuencas
boil
rozpocznij naukę
hervir
vinegar
rozpocznij naukę
el vinagre
clarified
rozpocznij naukę
aclarado
gill
rozpocznij naukę
branquia
tepid
rozpocznij naukę
tibio
turnip
rozpocznij naukę
el nabo
mutton
rozpocznij naukę
carne de cordero
piquant
rozpocznij naukę
picante
knead
rozpocznij naukę
amasar
paste
rozpocznij naukę
pasta / pegar
sprinkle
rozpocznij naukę
espolvorear

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.