Fiszki z książki - "A Handbook of Fish Cookery How to buy, dress, cook, and eat fish" (Lucy H. Yates)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bloaters
rozpocznij naukę
bałwanki
frizzle
rozpocznij naukę
smażyć
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
enamelled
rozpocznij naukę
emaliowane
floured
rozpocznij naukę
mąką
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
haddocks
rozpocznij naukę
plamiaki
glassful
rozpocznij naukę
szklanka
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
importations
rozpocznij naukę
import
turbot
rozpocznij naukę
skarp
caviare
rozpocznij naukę
kawior
plaice
rozpocznij naukę
gładzica
flavourless
rozpocznij naukę
bez smaku
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
accompaniments
rozpocznij naukę
dodatkami
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
tureen
rozpocznij naukę
waza
crimped
rozpocznij naukę
zaciskane
strew
rozpocznij naukę
obsypać
epicure
rozpocznij naukę
epikurejczyk
browned
rozpocznij naukę
rumiane
lucidly
rozpocznij naukę
błyszcząco
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
debarred
rozpocznij naukę
wykluczony
curer
rozpocznij naukę
uzdrowicielem
piquancy
rozpocznij naukę
pikanteria
simmered
rozpocznij naukę
gotowana
shallots
rozpocznij naukę
szalotki
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
fillets
rozpocznij naukę
filety
breadcrumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
transcriber
rozpocznij naukę
transkrypcja
obtainable
rozpocznij naukę
osiągalny
herrings
rozpocznij naukę
śledzie
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
steeping
rozpocznij naukę
moczenie
serviette
rozpocznij naukę
serwetka
turbots
rozpocznij naukę
turboty
broil
rozpocznij naukę
burda
garnished
rozpocznij naukę
przyozdobionym
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
chervil
rozpocznij naukę
trybula
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
lamprey
rozpocznij naukę
minóg morski
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
lettuces
rozpocznij naukę
sałaty
viz
rozpocznij naukę
mianowicie
fishmongers
rozpocznij naukę
Sklepy rybne
minced
rozpocznij naukę
mielony
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
shrimps
rozpocznij naukę
krewetki
savoury
rozpocznij naukę
cząber
frizzled
rozpocznij naukę
pofragmentowane
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
lampreys
rozpocznij naukę
minogi
roes
rozpocznij naukę
ikra
staved
rozpocznij naukę
utkany
flavour
rozpocznij naukę
smak
uppermost
rozpocznij naukę
najwyżej
liberally
rozpocznij naukę
liberalny
dredge
rozpocznij naukę
pogłębiarka
marinade
rozpocznij naukę
marynata
flounders
rozpocznij naukę
flądry
digestible
rozpocznij naukę
strawny
twopence
rozpocznij naukę
dwu pensów
unmerciful
rozpocznij naukę
niemiłosierny
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
oilmen
rozpocznij naukę
naftowców
tufts
rozpocznij naukę
kępki
deservedly
rozpocznij naukę
zasłużenie
crimping
rozpocznij naukę
zaciskania
unwholesome
rozpocznij naukę
niezdrowy
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
indigestible
rozpocznij naukę
niestrawny
commonest
rozpocznij naukę
Najczęstszą
colander
rozpocznij naukę
durszlak
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
italics
rozpocznij naukę
kursywa
sprats
rozpocznij naukę
szproty
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
filleting
rozpocznij naukę
filetowanie
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
wetted
rozpocznij naukę
zwilżony
grated
rozpocznij naukę
tarty
horseradish
rozpocznij naukę
chrzan
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
appetising
rozpocznij naukę
apetyczny
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
proportionately
rozpocznij naukę
proporcjonalnie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.