Flashcards aus dem Buch - "A Handbook of Fish Cookery How to buy, dress, cook, and eat fish" (Lucy H. Yates)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bloaters
rozpocznij naukę
Blöscher
frizzle
rozpocznij naukę
brutzeln
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
enamelled
rozpocznij naukę
emailliert
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
haddocks
rozpocznij naukę
Schellfisch
glassful
rozpocznij naukę
Glas
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
importations
rozpocznij naukę
Importe
turbot
rozpocznij naukę
Steinbutt
caviare
rozpocznij naukę
Kaviar
plaice
rozpocznij naukę
Scholle
flavourless
rozpocznij naukę
geschmacklos
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
seasonable
rozpocznij naukę
Saisonfähig
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
tench
rozpocznij naukę
Schleie
accompaniments
rozpocznij naukę
Begleitungen
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
crimped
rozpocznij naukę
gekräuselt
strew
rozpocznij naukę
streuen
epicure
rozpocznij naukę
Genießer
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
lucidly
rozpocznij naukę
klar
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
debarred
rozpocznij naukę
ausgeschlossen
curer
rozpocznij naukę
Heiler
piquancy
rozpocznij naukę
Pikanterie
simmered
rozpocznij naukę
geköchelt
shallots
rozpocznij naukę
Schalotten
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
fillets
rozpocznij naukę
Filets
breadcrumbs
rozpocznij naukę
Semmelbrösel
anchovy
rozpocznij naukę
Anschovis
transcriber
rozpocznij naukę
Schreibkraft
obtainable
rozpocznij naukę
erhältlich
herrings
rozpocznij naukę
Heringe
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
steeping
rozpocznij naukę
einweichend
turbots
rozpocznij naukę
Steinbutte
broil
rozpocznij naukę
grillen
garnished
rozpocznij naukę
garniert
flavouring
rozpocznij naukę
Aroma
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
spoonful
rozpocznij naukę
Löffel
lamprey
rozpocznij naukę
Neunauge
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
lettuces
rozpocznij naukę
Salate
viz
rozpocznij naukę
nämlich
fishmongers
rozpocznij naukę
Fischhändler
minced
rozpocznij naukę
gehackt
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
shrimps
rozpocznij naukę
Garnelen
savoury
rozpocznij naukę
Bohnenkraut
shallot
rozpocznij naukę
Schalotte
practicable
rozpocznij naukę
möglich
lampreys
rozpocznij naukę
Neunaugen
roes
rozpocznij naukę
Rogen
staved
rozpocznij naukę
daved
flavour
rozpocznij naukę
Geschmack
uppermost
rozpocznij naukę
oberste
liberally
rozpocznij naukę
großzügig
dredge
rozpocznij naukę
ausbaggern
flounders
rozpocznij naukę
Flundern
digestible
rozpocznij naukę
verdaulich
unmerciful
rozpocznij naukę
unbarmherzig
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
oilmen
rozpocznij naukę
Ölmänner
tufts
rozpocznij naukę
Büschel
crayfish
rozpocznij naukę
Flusskrebs
deservedly
rozpocznij naukę
verdientermaßen
crimping
rozpocznij naukę
Crimpen
unwholesome
rozpocznij naukę
ungesund
seasoning
rozpocznij naukę
Würze
indigestible
rozpocznij naukę
unverdaulich
commonest
rozpocznij naukę
am häufigsten
colander
rozpocznij naukę
Sieb
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
italics
rozpocznij naukę
Kursivschrift
sprats
rozpocznij naukę
Sprotten
vinegar
rozpocznij naukę
Essig
filleting
rozpocznij naukę
Filetieren
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
wetted
rozpocznij naukę
benetzt
grated
rozpocznij naukę
gerieben
horseradish
rozpocznij naukę
Meerrettich
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
appetising
rozpocznij naukę
appetitlich
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
proportionately
rozpocznij naukę
proportional
haddock
rozpocznij naukę
Schellfisch
relishes
rozpocznij naukę
genießt

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.