Fiches du livre - "A Handbook of Fish Cookery How to buy, dress, cook, and eat fish" (Lucy H. Yates)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
frizzle
rozpocznij naukę
frire
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
enamelled
rozpocznij naukę
émaillé
floured
rozpocznij naukę
fariné
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
smelts
rozpocznij naukę
fondre
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
importations
rozpocznij naukę
les importations
plaice
rozpocznij naukę
plie
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
flavourless
rozpocznij naukę
sans saveur
gridiron
rozpocznij naukę
gril
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
broiling
rozpocznij naukę
griller
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
tench
rozpocznij naukę
tanche
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
broiled
rozpocznij naukę
grillé
tureen
rozpocznij naukę
soupière
crimped
rozpocznij naukę
serti
strew
rozpocznij naukę
parsemer
epicure
rozpocznij naukę
gourmet
browned
rozpocznij naukę
bruni
lucidly
rozpocznij naukę
lucidement
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
parsley
rozpocznij naukę
persil
debarred
rozpocznij naukę
exclu
curer
rozpocznij naukę
médecin
piquancy
rozpocznij naukę
piquant
simmered
rozpocznij naukę
mijoté
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
fillets
rozpocznij naukę
filets
breadcrumbs
rozpocznij naukę
chapelure
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
herrings
rozpocznij naukę
harengs
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
potage
rozpocznij naukę
le potage
steeping
rozpocznij naukę
macération
turbots
rozpocznij naukę
les turbots
broil
rozpocznij naukę
griller
garnished
rozpocznij naukę
garni
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
lamprey
rozpocznij naukę
lamproie
sprigs
rozpocznij naukę
brins
lettuces
rozpocznij naukę
laitues
viz
rozpocznij naukę
à savoir
fishmongers
rozpocznij naukę
poissonniers
minced
rozpocznij naukę
haché
garnish
rozpocznij naukę
garnir
shrimps
rozpocznij naukę
crevettes
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
frizzled
rozpocznij naukę
crépus
shallot
rozpocznij naukę
échalote
practicable
rozpocznij naukę
praticable
lampreys
rozpocznij naukę
lamproies
roes
rozpocznij naukę
les roes
flavour
rozpocznij naukę
saveur
uppermost
rozpocznij naukę
le plus élevé
liberally
rozpocznij naukę
libéralement
dredge
rozpocznij naukę
drague
flounders
rozpocznij naukę
flets
unmerciful
rozpocznij naukę
impitoyable
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
oilmen
rozpocznij naukę
pétroliers
tufts
rozpocznij naukę
les touffes
crayfish
rozpocznij naukę
écrevisse
deservedly
rozpocznij naukę
à juste titre
crimping
rozpocznij naukę
sertissage
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
commonest
rozpocznij naukę
le plus commun
colander
rozpocznij naukę
passoire
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
italics
rozpocznij naukę
italique
sprats
rozpocznij naukę
des sprats
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
filleting
rozpocznij naukę
filetage
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
grated
rozpocznij naukę
râpé
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
appetising
rozpocznij naukę
appétissant
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
proportionately
rozpocznij naukę
proportionnellement
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
haddock
rozpocznij naukę
églefin

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.