Fiszki z książki - "Lowney's Cook Book Illustrated in Colors" (Maria Willett Howard)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
floured
rozpocznij naukę
mąką
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
pound
rozpocznij naukę
funt
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
crumbing
rozpocznij naukę
kruszenie
frappé
rozpocznij naukę
frappe
caviare
rozpocznij naukę
kawior
gratings
rozpocznij naukę
kraty
consommé
rozpocznij naukę
bulion
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
mousses
rozpocznij naukę
musy
grated
rozpocznij naukę
tarty
rind
rozpocznij naukę
skórka
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
barberry
rozpocznij naukę
kwaśnica
scalded
rozpocznij naukę
parzona
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
buttered
rozpocznij naukę
masłem
frostings
rozpocznij naukę
lukier
cornucopias
rozpocznij naukę
róg obfitości
hulled
rozpocznij naukę
łuszczone
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
tamarinds
rozpocznij naukę
tamaryndy
crescents
rozpocznij naukę
półksiężyce
citron
rozpocznij naukę
cytryna
browned
rozpocznij naukę
rumiane
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
spindled
rozpocznij naukę
wrzeciona
aspic
rozpocznij naukę
galarecie
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
brandied
rozpocznij naukę
brandy
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
larding
rozpocznij naukę
smalec
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
sweetbread
rozpocznij naukę
słodki chleb
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
purée
rozpocznij naukę
puré
trivet
rozpocznij naukę
trójnóg
cress
rozpocznij naukę
rzeżucha
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
unstrained
rozpocznij naukę
niewyrobny
rennet
rozpocznij naukę
podpuszczka
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
dietetics
rozpocznij naukę
dietetyka
canapés
rozpocznij naukę
kanapki
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
finely
rozpocznij naukę
pięknie
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
fillets
rozpocznij naukę
filety
caramelize
rozpocznij naukę
karmelizacji
croquette
rozpocznij naukę
krokiet
pare
rozpocznij naukę
obciąć
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
cloves
rozpocznij naukę
goździki
soapsuds
rozpocznij naukę
mydliny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
broiler
rozpocznij naukę
brojler
flour
rozpocznij naukę
mąka
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
cups
rozpocznij naukę
kubki
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
sherbets
rozpocznij naukę
sorbety
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
broil
rozpocznij naukę
burda
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
omitting
rozpocznij naukę
pomijając
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
garnished
rozpocznij naukę
przyozdobionym
substituting
rozpocznij naukę
podstawiając
braising
rozpocznij naukę
duszenie
tapioca
rozpocznij naukę
tapioka
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
fine-grained
rozpocznij naukę
drobnoziarnisty
standpoints
rozpocznij naukę
stanowiska
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
breastbone
rozpocznij naukę
mostkiem

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.