Fiches du livre - "Encyclopedia of Diet, Vol. 3 (of 5) A Treatise on the Food Question" (Eugene Christian)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
parsnips
rozpocznij naukę
panais
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
copiously
rozpocznij naukę
copieusement
vegetables
rozpocznij naukę
légumes
following
rozpocznij naukę
suivant
cankers
rozpocznij naukę
chancres
masticated
rozpocznij naukę
mastiqué
volatilized
rozpocznij naukę
volatilisé
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
pearled
rozpocznij naukę
perlé
unfitted
rozpocznij naukę
inapte
atrophic
rozpocznij naukę
atrophique
masticate
rozpocznij naukę
mastiquer
catarrh
rozpocznij naukę
catarrhe
bran
rozpocznij naukę
fibre
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
camp-fire
rozpocznij naukę
feu de camp
self-raising
rozpocznij naukę
auto-élevage
predominates
rozpocznij naukę
prédomine
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
fineness
rozpocznij naukę
finesse
curative
rozpocznij naukę
curatif
subsisted
rozpocznij naukę
a subsisté
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
beans
rozpocznij naukę
des haricots
subsists
rozpocznij naukę
subsiste
inharmonious
rozpocznij naukę
inharmonieux
heaping
rozpocznij naukę
entassement
carbohydrate
rozpocznij naukę
glucides
appropriates
rozpocznij naukę
s'approprie
coddled
rozpocznij naukę
dorloté
broiled
rozpocznij naukę
grillé
turnips
rozpocznij naukę
navets
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
peristalsis
rozpocznij naukę
péristaltisme
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
counteractive
rozpocznij naukę
contre-actif
unshelled
rozpocznij naukę
non décortiqué
omitting
rozpocznij naukę
omettre
luncheon
rozpocznij naukę
déjeuner
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
bread
rozpocznij naukę
pain
nuts
rozpocznij naukę
des noisettes
junket
rozpocznij naukę
voyage
arithmetical
rozpocznij naukę
arithmétique
simmered
rozpocznij naukę
mijoté
grated
rozpocznij naukę
râpé
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
alimentary
rozpocznij naukę
alimentaire
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
gouty
rozpocznij naukę
goutteux
baked
rozpocznij naukę
cuit
sugar
rozpocznij naukę
sucre
anthropoid
rozpocznij naukę
anthropoïde
predominate
rozpocznij naukę
prédominer
apricots
rozpocznij naukę
abricots
subdivide
rozpocznij naukę
subdiviser
fats
rozpocznij naukę
graisses
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
gastritis
rozpocznij naukę
gastrite
cirrhosis
rozpocznij naukę
cirrhose
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
albumin
rozpocznij naukę
l'albumine
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
pylorus
rozpocznij naukę
pylore
buttermilk
rozpocznij naukę
Babeurre
nitrogen
rozpocznij naukę
azote
subsisting
rozpocznij naukę
subsister
carbohydrates
rozpocznij naukę
les glucides
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
plainest
rozpocznij naukę
le plus simple
coagulates
rozpocznij naukę
coagule
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
cereals
rozpocznij naukę
céréales
omitted
rozpocznij naukę
omis
fevered
rozpocznij naukę
fiévreux
grains
rozpocznij naukę
céréales
odorous
rozpocznij naukę
odorant
starch
rozpocznij naukę
amidon
gems
rozpocznij naukę
gemmes
vigorous
rozpocznij naukę
vigoureux
overeat
rozpocznij naukę
trop manger
persimmons
rozpocznij naukę
kakis
asparagus
rozpocznij naukę
asperges
headings
rozpocznij naukę
rubriques
sugars
rozpocznij naukę
sucres
evolutionists
rozpocznij naukę
évolutionnistes
quantity
rozpocznij naukę
quantité
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
celery
rozpocznij naukę
céleri
russet
rozpocznij naukę
roux
okra
rozpocznij naukę
gombo
granulated
rozpocznij naukę
granulé
combinations
rozpocznij naukę
combinaisons
overeating
rozpocznij naukę
trop manger
starchy
rozpocznij naukę
féculent
milk
rozpocznij naukę
lait
coagulated
rozpocznij naukę
coagulé
carrots
rozpocznij naukę
carottes

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.