Fiches du livre - "Florida Salads" (Frances Barber Harris)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
kippered
rozpocznij naukę
foutu
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
cupful
rozpocznij naukę
tasse
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
hulls
rozpocznij naukę
coques
predominates
rozpocznij naukę
prédomine
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
crossways
rozpocznij naukę
les croisements
congeals
rozpocznij naukę
congèle
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
maraschino
rozpocznij naukę
Marasquin
grated
rozpocznij naukę
râpé
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
bladed
rozpocznij naukę
lame
lettuce
rozpocznij naukę
salade
celery
rozpocznij naukę
céleri
finely
rozpocznij naukę
finement
moulds
rozpocznij naukę
moules
curdle
rozpocznij naukę
cailler
pimento
rozpocznij naukę
piment
aerated
rozpocznij naukę
aéré
milder
rozpocznij naukę
plus doux
mashing
rozpocznij naukę
brassage
salads
rozpocznij naukę
salades
typographical
rozpocznij naukę
typographique
grooved
rozpocznij naukę
rainuré
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
pecans
rozpocznij naukę
noix de pécan
thinly
rozpocznij naukę
Faiblement
aspic
rozpocznij naukę
gelée
minced
rozpocznij naukę
haché
guavas
rozpocznij naukę
goyaves
sprinkling
rozpocznij naukę
saupoudrage
masher
rozpocznij naukę
pilon
meats
rozpocznij naukę
viandes
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
dressings
rozpocznij naukę
pansements
scald
rozpocznij naukę
échauder
palmetto
rozpocznij naukę
palmier nain
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
grapefruit
rozpocznij naukę
pamplemousse
moulded
rozpocznij naukę
moulé
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
browned
rozpocznij naukę
bruni
salad
rozpocznij naukę
salade
proportioned
rozpocznij naukę
proportionné
conserved
rozpocznij naukę
conservé
suffices
rozpocznij naukę
suffit
diced
rozpocznij naukę
en dés
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
slices
rozpocznij naukę
des tranches
garnish
rozpocznij naukę
garnir
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
pecan
rozpocznij naukę
noix de pécan
claret
rozpocznij naukę
bordeaux
sprays
rozpocznij naukę
des pulvérisations
cress
rozpocznij naukę
cresson
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
hardens
rozpocznij naukę
durcit
halve
rozpocznij naukę
réduire de moitié
tangerines
rozpocznij naukę
mandarines
mould
rozpocznij naukę
moule
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
guava
rozpocznij naukę
goyave
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
capers
rozpocznij naukę
câpres
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
halves
rozpocznij naukę
moitiés
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
buttered
rozpocznij naukę
beurré
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
quantity
rozpocznij naukę
quantité
loosens
rozpocznij naukę
desserre
preceding
rozpocznij naukę
précédent
sprinkled
rozpocznij naukę
saupoudré
avocado
rozpocznij naukę
Avocat
bristles
rozpocznij naukę
soies
cucumber
rozpocznij naukę
concombre
chopped
rozpocznij naukę
haché
scant
rozpocznij naukę
maigre
salted
rozpocznij naukę
salé
dressing
rozpocznij naukę
pansement
halved
rozpocznij naukę
divisé par deux
mince
rozpocznij naukę
hacher
cherries
rozpocznij naukę
cerises
sandwiches
rozpocznij naukę
sandwichs
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
stalks
rozpocznij naukę
les tiges
radish
rozpocznij naukę
un radis
utensil
rozpocznij naukę
ustensile
radishes
rozpocznij naukę
des radis
dainty
rozpocznij naukę
délicat
cauliflower
rozpocznij naukę
choufleur
tomato
rozpocznij naukę
tomate

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.