Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "USDA Farmers' Bulletin No. 143...
Fiszki z książki - "USDA Farmers' Bulletin No. 1438: Making Fermented Pickles" (Edwin LeFevre)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
brined
rozpocznij naukę
solanka
vinegars
rozpocznij naukę
octy
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
spoilage
rozpocznij naukę
odpadki
brine
rozpocznij naukę
solanka
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
brining
rozpocznij naukę
solenia
microbiological
rozpocznij naukę
mikrobiologiczne
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
hydrometer
rozpocznij naukę
areometr
oversupply
rozpocznij naukę
klęska urodzaju
dairying
rozpocznij naukę
mleczarstwo
pickling
rozpocznij naukę
wytrawiania
carbonates
rozpocznij naukę
węglany
caking
rozpocznij naukę
zbrylania
translucency
rozpocznij naukę
przezierność
stoneware
rozpocznij naukę
kamionka
cucumbers
rozpocznij naukę
ogórki
cheesecloth
rozpocznij naukę
etamina
lactic
rozpocznij naukę
mlekowy
transcriber
rozpocznij naukę
transkrypcja
italic
rozpocznij naukę
kursywa
greened
rozpocznij naukę
zielono
mycologist
rozpocznij naukę
mikolog
resealing
rozpocznij naukę
ponowne uszczelnienie
alkalinity
rozpocznij naukę
zasadowość
salting
rozpocznij naukę
solenie
acetic
rozpocznij naukę
octowy
sourness
rozpocznij naukę
cierpkość
paraffin
rozpocznij naukę
parafina
appreciable
rozpocznij naukę
znaczny
obtainable
rozpocznij naukę
osiągalny
some
rozpocznij naukę
jakiś / jakieś
denoted
rozpocznij naukę
oznaczonej
acidity
rozpocznij naukę
zgaga
dill
rozpocznij naukę
koperek
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
pickles
rozpocznij naukę
ogórki konserwowe
fermented
rozpocznij naukę
sfermentowany
correspondingly
rozpocznij naukę
odpowiednio
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
gherkins
rozpocznij naukę
korniszony
utilization
rozpocznij naukę
wykorzystanie
sauerkraut
rozpocznij naukę
kapusta kiszona
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
imperfectly
rozpocznij naukę
niedoskonale
overproduction
rozpocznij naukę
nadprodukcja
furnishes
rozpocznij naukę
meble
constituting
rozpocznij naukę
stanowiących
receptacles
rozpocznij naukę
naczynia
pipette
rozpocznij naukę
pipeta
allspice
rozpocznij naukę
piment
materially
rozpocznij naukę
materialnie
phenolphthalein
rozpocznij naukę
fenoloftaleina
cloudiness
rozpocznij naukę
zachmurzenie
dilution
rozpocznij naukę
roztwór
fungicide
rozpocznij naukę
środek grzybobójczy
litmus
rozpocznij naukę
lakmus
imparting
rozpocznij naukę
nadanie
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
whitish
rozpocznij naukę
białawy
injurious
rozpocznij naukę
szkodliwy
soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
osmotic
rozpocznij naukę
osmotyczny
hardening
rozpocznij naukę
utwardzenie
blackening
rozpocznij naukę
czernienie
firmness
rozpocznij naukę
stanowczość
turmeric
rozpocznij naukę
kurkuma
pinkish
rozpocznij naukę
różowawy
balling
rozpocznij naukę
balowanie
jars
rozpocznij naukę
słoiki
spices
rozpocznij naukę
przyprawy
one-half
rozpocznij naukę
połowa
objectionable
rozpocznij naukę
niepożądany
greening
rozpocznij naukę
papierówka
potash
rozpocznij naukę
potaż
quantities
rozpocznij naukę
Ilości
horticultural
rozpocznij naukę
ogrodniczy
adulterated
rozpocznij naukę
zafałszowane
classed
rozpocznij naukę
sklasyfikowane
alum
rozpocznij naukę
ałun
curing
rozpocznij naukę
utwardzania
chiefly
rozpocznij naukę
głównie
acetate
rozpocznij naukę
octan
quantity
rozpocznij naukę
ilość
gallon
rozpocznij naukę
galon
kegs
rozpocznij naukę
beczki
insuring
rozpocznij naukę
Ubezpieczający
speedily
rozpocznij naukę
prędko
expediency
rozpocznij naukę
celowość
entomology
rozpocznij naukę
entomologia
caraway
rozpocznij naukę
kminek
cloves
rozpocznij naukę
goździki
hydrate
rozpocznij naukę
wodzian
liquors
rozpocznij naukę
likiery
perishable
rozpocznij naukę
łatwo psujący się
dissolving
rozpocznij naukę
rozpuszczający
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczone
desired
rozpocznij naukę
powrotu
osmosis
rozpocznij naukę
osmoza
evaporating
rozpocznij naukę
parowania
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności