Moja lekcja

 0    83 fiszki    tesffsssfdx
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
an apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
fasola
rozpocznij naukę
beans
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
black currant
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
ogorek
rozpocznij naukę
cucumber
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
oliwka
rozpocznij naukę
olive
papryka
rozpocznij naukę
a pepper
dynia
rozpocznij naukę
pumpkin
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
soja
rozpocznij naukę
soy beans
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
boczek
rozpocznij naukę
bacon
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flądra, płastuga (ryba)
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrag
rozpocznij naukę
trout
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
smietana
rozpocznij naukę
Cream
nabial
rozpocznij naukę
dairy products
pieczarka
rozpocznij naukę
(champignon) mushroom
orzech
rozpocznij naukę
a nut
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
olive oil
parmezan
rozpocznij naukę
Parmesan cheese
ryz
rozpocznij naukę
rice
bułka
rozpocznij naukę
roll
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
makaron
rozpocznij naukę
pasta
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
pasztecik z parówką
rozpocznij naukę
sausage roll
apetyczny
rozpocznij naukę
appetizing
mdly, nijaki
rozpocznij naukę
bland, unremarkable
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
decaffeinated
tłusty (o mięsie)
rozpocznij naukę
fatty (the meat)
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free-range (with eggs)
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean (of meat)
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
slony, pikantny
rozpocznij naukę
savoury
gazowany/niegazowany
rozpocznij naukę
sparkling/still
ostry
rozpocznij naukę
spicy
smazony na sposob chinski
rozpocznij naukę
stir-fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar-free
gęsty
rozpocznij naukę
thick
wegański
rozpocznij naukę
vegan
wegetariański
rozpocznij naukę
vegetarian
razowy
rozpocznij naukę
Wholemeal
tłuszcz zwierzęcy
rozpocznij naukę
animal fat
wapn
rozpocznij naukę
Calcium
weglowodany
rozpocznij naukę
Carbohydrates
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
blonnik
rozpocznij naukę
Fibre
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
potas
rozpocznij naukę
potassium
bialko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tluszcze nienasycone
rozpocznij naukę
Unsaturated fats
tłuszcz roślinny
rozpocznij naukę
vegetable fat

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.