Il Cibo

 0    47 fiszek    JustynaWojnowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
seler
rozpocznij naukę
il sedano
liść
rozpocznij naukę
la foglia
liść laurowy
rozpocznij naukę
l'alloro
tymianek
rozpocznij naukę
il timo
ziele angielskie
rozpocznij naukę
il pepe di giamaica
bazylia
rozpocznij naukę
il basilico
oregano
rozpocznij naukę
l'origano
kminek
rozpocznij naukę
il cumino
pesto (rodzaj włoskiego sosu z bazylii, oliwy i orzechów pinii)
rozpocznij naukę
il pesto (una specie di salsa italiana con basilico, noci olio d'oliva e pinoli)
rozmaryn
rozpocznij naukę
il rosmarino
pietruszka
rozpocznij naukę
il prezzemolo
kaszanka
rozpocznij naukę
il sanguinaccio
kasza gryczana
rozpocznij naukę
il grano saraceno
kasza
rozpocznij naukę
il semole
kasza manna
rozpocznij naukę
il semolino
salami
rozpocznij naukę
il salame
boczek
rozpocznij naukę
la pancetta
gotowany
rozpocznij naukę
lesso / bollito
ugotowany
rozpocznij naukę
cotto
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
ben cotto
chipsy
rozpocznij naukę
le patatine fritte
bób
rozpocznij naukę
la fava
gulasz
rozpocznij naukę
il stufato
nabiał
rozpocznij naukę
i latticini
sklep z nabiałem
rozpocznij naukę
la latteria
łosoś
rozpocznij naukę
il salmone
dorsz
rozpocznij naukę
il merluzzo
wędzony
rozpocznij naukę
affumicato
suszony
rozpocznij naukę
secco
suszony na sloncu
rozpocznij naukę
essiccati al sole
panierka
rozpocznij naukę
il pangrattato
krewetka
rozpocznij naukę
il gamberetto
morszczuk
rozpocznij naukę
il nasello
mizeria
rozpocznij naukę
insalata di cetrioli
maszynka do kawy
rozpocznij naukę
la caffettiera
majonez
rozpocznij naukę
il maionese
musztarda
rozpocznij naukę
il senape
słony
rozpocznij naukę
salato
słodki
rozpocznij naukę
dolce
małża
rozpocznij naukę
il mitilo
pyszny
rozpocznij naukę
orgoglioso
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
i fagiolini
obiad jest gotowy
rozpocznij naukę
un pranzo è pronto
chochla
rozpocznij naukę
il mestolo
garnek
rozpocznij naukę
la pentola
deska do krojenia
rozpocznij naukę
il tagliere
moździeż
rozpocznij naukę
il mortaio

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.