2015 09 17 BLY

 0    72 fiszki    chmiel30
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
être doué pour la cuisine facile
rozpocznij naukę
być dobrym/ uzdolnionym w gotowaniu łatwym
je n'ai jamais su d'être un si bon cordon bleu
rozpocznij naukę
Nigdy nie wiedziałem, jak dobrym jestem szefem kuchni
profondément caché
rozpocznij naukę
głęboko ukryte
bien caché
rozpocznij naukę
dobrze ukryty
c'est simple comme bonjour
rozpocznij naukę
to bułka z masłem
je n'ai jamais vu une recette
rozpocznij naukę
Nigdy nie widziałem przepisu
gousse de l'ail
rozpocznij naukę
ząbek czosnku
il faut dorer les oignons
rozpocznij naukę
trzeba zezłocić cebulę
vite fait
rozpocznij naukę
łatwe to zrobienia
faire bouillir
rozpocznij naukę
zagotować
ajouter
rozpocznij naukę
dodać
poivrer
rozpocznij naukę
pieprzyć
boîte de thon
rozpocznij naukę
puszka tuńczyka
frire
rozpocznij naukę
smażyć
j'ai envie d'un cafe
rozpocznij naukę
Mam ochotę na kawę
J'ai envie d'aller au café
rozpocznij naukę
Chcę iść do kawiarni
des epices
rozpocznij naukę
przyprawy
couper en morceaux
rozpocznij naukę
pociąć na kawałki
couper en des
rozpocznij naukę
pokroić w kostkę
la guelle de bois
rozpocznij naukę
drewno w gębie - kac
mal au cheveux
rozpocznij naukę
kac
J'ai à faim et soif
rozpocznij naukę
Jestem głodny i spragniony
des croûtons
rozpocznij naukę
grzanki
des miettes
rozpocznij naukę
bułka tarta, okruchy
faim de loup
rozpocznij naukę
wygłodniały jak wilk
meurt de faim
rozpocznij naukę
umiera z głodu
la famine
rozpocznij naukę
głód
l'huile d'olive
rozpocznij naukę
oliwa z oliwek
des oignons
rozpocznij naukę
cebule
la ciboulette
rozpocznij naukę
Szczypiorek
salade de glace
rozpocznij naukę
Sałata lodowa
le pot-au-feu
rozpocznij naukę
rosół
la soupe aux betteraves
rozpocznij naukę
barszcz
la soupe aux légumes
rozpocznij naukę
zupa jarzynowa
le plat principal
rozpocznij naukę
danie główne
des crudités
rozpocznij naukę
surówki
l'entrée
rozpocznij naukę
przystawka
steak de boeuf saignant
rozpocznij naukę
stek wołowy krwisty
bifteck bleu
rozpocznij naukę
stek surowy
un bifteck à point
rozpocznij naukę
stek z bezkrwi
un bifteck bien cuit
rozpocznij naukę
dobrze zrobiony stek
une habitude
rozpocznij naukę
Nawyk
lutter contre
rozpocznij naukę
walczyć z
alimentaire
rozpocznij naukę
żywieniowy
une semaine de goût
rozpocznij naukę
smak tygodnia
la paille
rozpocznij naukę
słoma, siano
le boeuf
rozpocznij naukę
wołowina
le pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
la volaille
rozpocznij naukę
Drób
poulet, dinde, canard
rozpocznij naukę
kurczak, indyk, kaczka
le mouton, l'agneau, le veau, le gibier, le cheval, la viande,
rozpocznij naukę
owce, jagnięcina, cielęcina, dziczyzna, mięso końskie,
le jambon blanc
rozpocznij naukę
szynka drobiowa
le poisson
rozpocznij naukę
ryba
le saumon fumé, cru, cuit
rozpocznij naukę
wędzony łosoś, surowe, gotowane
le repas copieux
rozpocznij naukę
obfity posiłek
mauvaises habitudes
rozpocznij naukę
złe nawyki
un menthe à l'eau
rozpocznij naukę
woda miętowa
l'eau a la menthe
rozpocznij naukę
woda z miętą
il faut boir beaucoup d'eau au mois 1.5l per joir
rozpocznij naukę
trzeba pic dużo wody nie mniej niż 1,5 l
bonne pour la santé
rozpocznij naukę
dobre dla zdrowia
gazeuse, plate
rozpocznij naukę
gazowane, bez gazu
l'eau fraîche
rozpocznij naukę
świeża woda
être au régime
rozpocznij naukę
być na diecie
bosser
rozpocznij naukę
wkuwac (szkolne)
lesson particuliers
rozpocznij naukę
indywidualna lekcja, korepetycje
avance le programme
rozpocznij naukę
wyprzedzać program
on a du respect
rozpocznij naukę
szanujemy, ma szacunek
raconter
rozpocznij naukę
powiedzieć
se découper
rozpocznij naukę
odłączyć
je me sens
rozpocznij naukę
Czuję się
la rentré
rozpocznij naukę
powrót
galette de riz
rozpocznij naukę
Płatek ryżowe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.