WŁOSKI

 0    84 fiszki    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
krawędź
rozpocznij naukę
lo spigolo
powiązany, związany
rozpocznij naukę
attinente
wypukłości
rozpocznij naukę
le sprogenze
męczennik
rozpocznij naukę
il martire
dżokej
rozpocznij naukę
il fantino
ślad
rozpocznij naukę
l'impressa
dzielnica
rozpocznij naukę
la contrada
w sumie
rozpocznij naukę
complessivamente
ostatecznie
rozpocznij naukę
in assoluto
ciężka próba
rozpocznij naukę
la provaccia
wyścig
rozpocznij naukę
la corsa
sznur
rozpocznij naukę
la corda
losowanie
rozpocznij naukę
lo sotreggio
przedni
rozpocznij naukę
anteriore
sztandar
rozpocznij naukę
il drappellone
po to żeby
rozpocznij naukę
al fine di
zaangażować
rozpocznij naukę
coinvolgere
uczestnicy
rozpocznij naukę
i figuranti
poboczny
rozpocznij naukę
collateralo
efekty uboczne
rozpocznij naukę
gli effetti collaterali
pochód książęcy
rozpocznij naukę
il corteo ducale
przedstawiający
rozpocznij naukę
raffigurante
lud
rozpocznij naukę
i popolani
ożywiać
rozpocznij naukę
animare
dziedziniec
rozpocznij naukę
il cortile
smażony
rozpocznij naukę
fritto
najukochańszy
rozpocznij naukę
amatissimo
rozdawać
rozpocznij naukę
dispensare
patelnia
rozpocznij naukę
la padella
średnica
rozpocznij naukę
il diametro
wysokiej jakości
rozpocznij naukę
di qualità
imponujący
rozpocznij naukę
impressionante
chrupiący
rozpocznij naukę
croccante
potwierdzać
rozpocznij naukę
potwierdzać po włosku
riconfermare
wyżerka
rozpocznij naukę
la scorpacciata
gustoso
rozpocznij naukę
saporito
roladki
rozpocznij naukę
gli involtini
umilać
rozpocznij naukę
allietare
trufel
rozpocznij naukę
il tartufo
bulwa
rozpocznij naukę
il tubero
duży namiot
rozpocznij naukę
il tendone
diverse
rozpocznij naukę
svariate
smakosz
rozpocznij naukę
il buongustaio
l'odore buono
rozpocznij naukę
la fragranza
zasmakować
rozpocznij naukę
assaporare
rama
rozpocznij naukę
la cornice
przekazywany
rozpocznij naukę
tramandato
skóra
rozpocznij naukę
la buccia
najbardziej
rozpocznij naukę
alquanto
durszlak
rozpocznij naukę
la scolapasta
wysuszyć
rozpocznij naukę
asciugare
szczypta
rozpocznij naukę
il pizzico
trzepać
rozpocznij naukę
sbattere
podsmażyć (2)
rozpocznij naukę
soffriggere, rosolare
obfity
rozpocznij naukę
abbondante
rondel (2)
rozpocznij naukę
il tegame, la casseruola
zeszklony
rozpocznij naukę
imbiondito
przecier pomidorowy
rozpocznij naukę
la passata di pomodoro
bukiecik
rozpocznij naukę
il mazzetto
blacha
rozpocznij naukę
il tegame da forno
łyżka wazowa
rozpocznij naukę
il mestolo
warstwa
rozpocznij naukę
il strato
w kosteczkę
rozpocznij naukę
a dadini
tarka
rozpocznij naukę
la grattugia
posypać, rozprowadzić
rozpocznij naukę
cospargere
cienka warstwa
rozpocznij naukę
il velo
włożyć do piekarnika
rozpocznij naukę
passare in forno
przegrzebki
rozpocznij naukę
le capesante
odczepiać
rozpocznij naukę
staccare
lepki, śliski
rozpocznij naukę
viscido
mięczaki
rozpocznij naukę
i molluschi
bułka tarta
rozpocznij naukę
il pangrattato
szatkować
rozpocznij naukę
tritare
skropić
rozpocznij naukę
spruzzare
muszelka
rozpocznij naukę
la conchiglia
rozłożyć
rozpocznij naukę
distribuire
wklęsły
rozpocznij naukę
concavo
letni, ciepły
rozpocznij naukę
tiepido
miska
rozpocznij naukę
la terrina
opróżnić
rozpocznij naukę
scolare
doprowadzić do wrzenia
rozpocznij naukę
portare a bollore
praska
rozpocznij naukę
la passaverdura
zagęszczać
rozpocznij naukę
addensare
krojony
rozpocznij naukę
affettato

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.