Jedzenie

 0    92 fiszki    agapyt
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
łosoś
rozpocznij naukę
il salmone
skała
rozpocznij naukę
lo scoglio
ciasteczko bezowe
rozpocznij naukę
la meringa
nić/niewielka ilość
rozpocznij naukę
il filo
łuski
rozpocznij naukę
le scaglie
warstwa
rozpocznij naukę
lo strato
smażone ryby
rozpocznij naukę
frittura mista di pesce
na brzegu morza
rozpocznij naukę
in riva al mare
na zewnątrz
rozpocznij naukę
di fuori
w blasku świecy
rozpocznij naukę
a lume di candela
gospoda
rozpocznij naukę
l'osteria/la trattoria
bar z kanapkami
rozpocznij naukę
la paninoteca
podwieczorek
rozpocznij naukę
la merenda
przyprawa
rozpocznij naukę
il condimento
tymianek
rozpocznij naukę
il timo
pieprz
rozpocznij naukę
il pepe
cynamon
rozpocznij naukę
la cannella
sztućce
rozpocznij naukę
le posate
talerz płaski/głęboki
rozpocznij naukę
il piatto piano / fondo
kufel
rozpocznij naukę
il boccale
wykałaczka
rozpocznij naukę
lo stuzzicadenti
pokrywka
rozpocznij naukę
il coperchio
herbata bezteinowa
rozpocznij naukę
il tè deteinato
kawa z odrobiną mleka
rozpocznij naukę
il caffè macchiato
bardzo mocna kawa
rozpocznij naukę
il caffè ristretto
piwo beczkowe
rozpocznij naukę
la birra alla spina
wino stołowe
rozpocznij naukę
il vino da tavola
przy stole
rozpocznij naukę
a tavola
aperitif
rozpocznij naukę
l'aperitivo
likier
rozpocznij naukę
il liquore
krwisty
rozpocznij naukę
al sangue
gotowany na parze
rozpocznij naukę
cotto al vapore
duszony
rozpocznij naukę
brasato
o smaku
rozpocznij naukę
al gusto di
cierpki
rozpocznij naukę
aspro
ciepły
rozpocznij naukę
tiepido
ziarno ryżu
rozpocznij naukę
il chicco
łodyga selera
rozpocznij naukę
la costa di sedano
szczypiorek
rozpocznij naukę
l'erba cipollina
gotować
rozpocznij naukę
lessare/bollire
obfity
rozpocznij naukę
abbondante
obierać
rozpocznij naukę
pelare / sbucciare
siekać
rozpocznij naukę
tritare
w plasterki
rozpocznij naukę
a rondelle
obierać (np. krewetki)
rozpocznij naukę
sgusciare
dusić
rozpocznij naukę
stufare
odcedzić
rozpocznij naukę
scolare / sgocciolare
krótko podsmażyć
rozpocznij naukę
saltare
posypać
rozpocznij naukę
spolverare
kroić cienko
rozpocznij naukę
tagliare sottile
w kostkę
rozpocznij naukę
a cubetti/a dadini
drylować
rozpocznij naukę
eliminare i semi
siekać drobno / grubo
rozpocznij naukę
tritare finemente / grossolanamente
podgrzać
rozpocznij naukę
scaldare
wyłączyć gaz
rozpocznij naukę
spegnere il fuoco/la fiamma
przyprawiać
rozpocznij naukę
insaporire / condire
ostudzić
rozpocznij naukę
lasciare raffreddare
rozprowadzić, rozsmarować
rozpocznij naukę
spalmare
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
cuocere a fiamma dolce
na średnim ogniu
rozpocznij naukę
a fiamma moderata
na dużym ogniu
rozpocznij naukę
a fiamma alta
wiśnia
rozpocznij naukę
l'amarena
czereśnia
rozpocznij naukę
la ciliegia
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
il ribes
borówka amerykańska
rozpocznij naukę
il mirtillo
jeżyna
rozpocznij naukę
la mora
cytrusy
rozpocznij naukę
gli agrumi
kokos
rozpocznij naukę
il cocomero
arbuz
rozpocznij naukę
l'anguria
granat
rozpocznij naukę
il melograno
warzywo, jarzyna
rozpocznij naukę
il legume
bakłażan
rozpocznij naukę
la melanzana
cykoria
rozpocznij naukę
l'insalata belga
sałata
rozpocznij naukę
la lattuga
brukselka
rozpocznij naukę
il cavolo di Bruxelles
kalafior
rozpocznij naukę
il cavolfiore
por
rozpocznij naukę
il porro
cieciorka
rozpocznij naukę
I ceci
fasola
rozpocznij naukę
i fagioli
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
I fagiolini
rzodkiewka
rozpocznij naukę
il ravanello
ząbek czosnku
rozpocznij naukę
uno spicchio d'aglio
główka czosnku
rozpocznij naukę
una testa d'aglio
szparag
rozpocznij naukę
l'asparago
orzechy archaidowe
rozpocznij naukę
gli arachidi
pistacje
rozpocznij naukę
I pistacchi
boczek
rozpocznij naukę
la pancetta
smalec
rozpocznij naukę
lo strutto
słonina
rozpocznij naukę
il lardo
sos
rozpocznij naukę
la salsa / il sugo
sos pomidorowy do makaronu
rozpocznij naukę
il sugo di pomodoro per la pastasciutta
l'ebollizione
rozpocznij naukę
wrzenie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.