Pt. 25

 0    50 fiszek    q6cwmqkthf
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
pokroić mortadelę
rozpocznij naukę
affettare la mortadella
ziemniaki
rozpocznij naukę
patate
ser
rozpocznij naukę
il formaggio
masło
rozpocznij naukę
il burro
mieszane wędliny
rozpocznij naukę
affettati misti
szparag
rozpocznij naukę
asparagi
kotlet
rozpocznij naukę
cotoletta
owoce sezonowe
rozpocznij naukę
frutta di stagione
kurczak
rozpocznij naukę
il pollastro
kurczak
rozpocznij naukę
pollo
indyk (ms)
rozpocznij naukę
tacchino (m.s)
pokroić cebulę
rozpocznij naukę
affettare le cipolle
zetrzyj ser
rozpocznij naukę
grattugiare il formaggio
obtoczyc w mace
rozpocznij naukę
infarinare
solić
rozpocznij naukę
salare
mięso
rozpocznij naukę
la carne
przez około godzinę
rozpocznij naukę
per circa un’ora
w obfitości
rozpocznij naukę
in abbondanza
wrzenie
rozpocznij naukę
bollente
podgrzej sos
rozpocznij naukę
scaldare il sugo
w naczyniu do pieczenia
rozpocznij naukę
in una pirofila
alternatywnie alternatywnie
rozpocznij naukę
alternativamente, in alternativa
metalowy pojemnik
rozpocznij naukę
contenitore di metallo
słoik.
rozpocznij naukę
baratollo.
gałązka bazylii
rozpocznij naukę
ciuffo di basilico
torebka herbaty
rozpocznij naukę
bustina di tè
sezon z solą
rozpocznij naukę
condire con sale
kapać
rozpocznij naukę
gocciolare
wymieszaj sos
rozpocznij naukę
mescolare il sugo
paczka ciastek
rozpocznij naukę
pacco di biscotti
obierać ziemniaki
rozpocznij naukę
pelare le patate
kawałek papieru
rozpocznij naukę
pezzo di carta
pudełko
rozpocznij naukę
scatoletta
opiecz chleb
rozpocznij naukę
tostare il pane
siekać
rozpocznij naukę
tritare
smaczny / mdły
rozpocznij naukę
saporito / insipido
gotowany / surowy
rozpocznij naukę
cotto /crudo
niedojrzały / dojrzały
rozpocznij naukę
acerbo / maturo
dobry / zły
rozpocznij naukę
buono / cativo
świeże / mrożone
rozpocznij naukę
fresco / surgelato
lekki / ciężki
rozpocznij naukę
leggero / pesante
słodki / gorzki
rozpocznij naukę
dolce / amare
domowej roboty / przemysłowe
rozpocznij naukę
casereccio / industriale
wygładzić
rozpocznij naukę
lisciare
osłodzony
rozpocznij naukę
zuccherato
kwaśny
rozpocznij naukę
aspro
wąski
rozpocznij naukę
ristretto
kwas
rozpocznij naukę
acido
zgniły
rozpocznij naukę
marcio
czerstwy
rozpocznij naukę
raffermo

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.