Moja lekcja

 0    30 fiszek    guest3639692
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
beef
rozpocznij naukę
mięso wołowe
basting
rozpocznij naukę
zalewać mięso
casserole
rozpocznij naukę
zapiekanka, naczynie żaroodporne
combine
rozpocznij naukę
łączyć
cookery book
rozpocznij naukę
książka kucharska
cuisine
rozpocznij naukę
kuchnia
discard
rozpocznij naukę
wyrzucać
drizzle
rozpocznij naukę
skropić
flake
rozpocznij naukę
płatek
halve
rozpocznij naukę
przepoławiać
juicy meat
rozpocznij naukę
soczyste mięso
lamb
rozpocznij naukę
mięso jagnięce
mutton
rozpocznij naukę
mięso baranie
pork
rozpocznij naukę
mięso wieprzowe
ramekin
rozpocznij naukę
zapiekanka z sera i tartej bułki
roast
rozpocznij naukę
piec
season
rozpocznij naukę
przyprawiać
serve
rozpocznij naukę
podawać
simmer
rozpocznij naukę
gotować na wolnym ogniu
skiliet
rozpocznij naukę
patelnia z długą rączką
slice
rozpocznij naukę
kroić
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
utensil
rozpocznij naukę
przyrząd
toss
rozpocznij naukę
przewracać
steam
rozpocznij naukę
gotować na parze
stir
rozpocznij naukę
mieszać
tender/tough meat
rozpocznij naukę
miękkie / twarde mięso
timbale
rozpocznij naukę
zapiekanka
rare /medium/ well -done steak
rozpocznij naukę
stek krwisty/średnio/dobrze wysmażony

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.