Nazwy ryb i rodzaje mięs i dań

 0    26 fiszek    janinakinas
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie
Odpowiedź


leszcz

filet de plie
rozpocznij naukę
gładzicy filet

krewetka

noix de Saint-Jacques avec corail
rozpocznij naukę
Walnut St. Jacques z korala

Queues de langoustes
rozpocznij naukę
Szyjki raków

Langoustine crue
rozpocznij naukę
surowe homara

Queues de homards crues
rozpocznij naukę
ogony homara surowe


łosoś

Cocktail de fruits de mer
rozpocznij naukę
koktajl z owoców morza

rôti farçi de saumon
rozpocznij naukę
Łosoś pieczony faszerowany

chapon fermier d'exception
rozpocznij naukę
kapłon wyjątkowy (od rolnika)

Paupiettes de veau facies aux cèpes et au cognac
rozpocznij naukę
Klopsiki cielęce facji z borowikami i koniaku

Viande bovine
rozpocznij naukę
wołowina

faux-filet à griller maturè
rozpocznij naukę
polędwica grilowanie dojrzewać

rôti de cuissot
rozpocznij naukę
pieczony udziec

filet de bœuf
rozpocznij naukę
polędwica

gigot d'agneau à rôtir
rozpocznij naukę
pieczony udziec jagnięcy

rôti de cuissot de sanglier sans os
rozpocznij naukę
pieczony udziec bez kości z dzika

cuissot de chevreuil semi-dèsossè
rozpocznij naukę
udziec z dziczyzny pół-dèsoss

sautè d'autruche et sa sauce aux morilles
rozpocznij naukę
Struś saute z sosem ze smardzów (grzyby)

vèritable porcelet farci en gelèe aux morilles
rozpocznij naukę
prawdziwe prosię nadziewane w zamrożonych smardze

civet de chevreuil
rozpocznij naukę
gulasz z dziczyzny

chapon farci
rozpocznij naukę
nadziewany kapłon

Foie Gras flambès au cognac fine Champagne
rozpocznij naukę
Foie gras podpalany z drobnym szampań koniakiem


Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.