3 kolumny

 0    48 fiszek    jedzenie8
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat
ostryga
rozpocznij naukę
la huître
chleb
rozpocznij naukę
le pain
wiśnie/ czereśnia
rozpocznij naukę
la cerise
ser
rozpocznij naukę
le fromage
jajko
rozpocznij naukę
l'œuf (m)
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard (m)
śmietana
rozpocznij naukę
la crème fraiche (nad i daszek)
kiełbaska
rozpocznij naukę
la saucisse
masło
rozpocznij naukę
le beurre
orzech
rozpocznij naukę
la noix
grzyb
rozpocznij naukę
le champignon
łosoś wędzony
rozpocznij naukę
le Saumon fumé
ser kozi
rozpocznij naukę
le fromage de chèvre
wątróbki gęsie
rozpocznij naukę
le foie gras
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
bita śmietana
rozpocznij naukę
la chantilly
jagoda
rozpocznij naukę
la myrtille
dodatek
rozpocznij naukę
le supplément
gałka lodów
rozpocznij naukę
la boule de glace
przystawka
rozpocznij naukę
la entrée
pragnąć/ zyczyc sb
rozpocznij naukę
désirer
danie główne
rozpocznij naukę
le plat principal
morszczuk
rozpocznij naukę
le collin
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
zupa dnia
rozpocznij naukę
le potage du jour
grysik
rozpocznij naukę
la semoule
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
krwisty
rozpocznij naukę
saignant
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
bien cuit
w sam raz
rozpocznij naukę
à point
napój
rozpocznij naukę
la boisson
woda mineralna
rozpocznij naukę
la eau minérale
rachunek
rozpocznij naukę
la addition
zdrowie
rozpocznij naukę
la santé
odżywianie
rozpocznij naukę
la alimentation
slodycze
rozpocznij naukę
la sucrerie
dziennie
rozpocznij naukę
par jour
żaden/ żadna
rozpocznij naukę
aucun/aucune
mleko półtłuste
rozpocznij naukę
le lait demi-écrémé
mleko pełnotłuste
rozpocznij naukę
le lait entier
spożywać
rozpocznij naukę
consommer
skrobia
rozpocznij naukę
le féculent
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
décaféiné
olej
rozpocznij naukę
l'huile (f)
jajko w skorupce na twardo
rozpocznij naukę
à la coque
na parze
rozpocznij naukę
à la vapeur

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.