Jedzenie 2

 0    9 fiszek    janinakinas
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Pour faire de pain, on a besoin de farine
rozpocznij naukę
Do wypieku chleba, musimy mąkę
On fait de la farine avec toutes sortes de cèrèales comme l; orge,
rozpocznij naukę
To sprawia, mąkę z wszystkich rodzajów zbóż, takich jak jęczmień,
le seigle ou l'avoine, et bien sûr avec du blè.
rozpocznij naukę
żyto lub owies, i oczywiście z pszenicy...
Quand le blè est mûr. il est coupè et rècoltè par la moissonneuse- batteuse.
rozpocznij naukę
Kiedy pszenica jest dojrzała. to jest ciętei zbierane przez kombajn...
Les grains sont ensuite transportes a la minoterie ou des machines les ècrasent pour en faire la farine.
rozpocznij naukę
Ziarna są następnie transportowane do młyna lub maszyny zmielić zrobić mąkę.
A la boulangerie, on melange un peu d'eau, de sel, et de levure a la farine pour en faire de la pâte.
rozpocznij naukę
Piekarnia, mieszając trochę wody, sól i drożdże z mąką, aby zrobić ciasto.
Le boulanger prèpare ensuite des boules de pâte.
rozpocznij naukę
Piekarz Następnie wytwarza bochenków.
Un peu plus tard, les pains seront mis à cuire dans le four.
rozpocznij naukę
Nieco później, chleb będzie pieczony w piekarniku.
La farine est utilisèe partout dans le monde pour faire toutes sortes de pain aux formes et aux goûts tres differents.
rozpocznij naukę
Mąka jest używany na całym świecie, aby wszystkie rodzaje kształtów chleba i bardzo różnych smaków.

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.