JEDZENIE: mięso i ryby

 0    34 fiszki    jedrzejjozwiak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mięso
rozpocznij naukę
la viande
drób
rozpocznij naukę
la volaille
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
bekon
rozpocznij naukę
le bacon
schab
rozpocznij naukę
l’échine
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
mięso mielone
rozpocznij naukę
le hachis
polędwica wołowa
rozpocznij naukę
le tournedos
cielęcina
rozpocznij naukę
le veau
mięso z jagnięcia
rozpocznij naukę
la viande d'agneau
kura
rozpocznij naukę
la poule
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
indyk
rozpocznij naukę
le dindon
udko
rozpocznij naukę
la cuisse
skrzydełko
rozpocznij naukę
l'aile
pierś
rozpocznij naukę
le blanc
wątroba
rozpocznij naukę
le foie
ryby
rozpocznij naukę
les poisson
pstrąg
rozpocznij naukę
la truite
łosoś
rozpocznij naukę
le saumon
dorsz
rozpocznij naukę
la morue
karp
rozpocznij naukę
la carpe
tuńczyk
rozpocznij naukę
le thon
sardynka
rozpocznij naukę
le sardine
makrela
rozpocznij naukę
le maquereau
śledź
rozpocznij naukę
le hareng
filet z ryby
rozpocznij naukę
le filet de poisson
konserwa rybna
rozpocznij naukę
la conserve de poisson
kawior
rozpocznij naukę
le caviar
owoce morze
rozpocznij naukę
les fruits de mer
krewetki
rozpocznij naukę
les crevettes
małże
rozpocznij naukę
les moules
homar
rozpocznij naukę
le homard (m)
krab
rozpocznij naukę
le crabe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.