L'alimentation et la cuisine 3

 0    45 fiszek    jedrzejewskahania
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
de la moutarde
rozpocznij naukę
musztarda
de l'huile
rozpocznij naukę
oliwa
du sucre
rozpocznij naukę
cukier
du vinaigre
rozpocznij naukę
vinegret
du sel
rozpocznij naukę
sól
du poivre
rozpocznij naukę
pieprz
des herbes de Provence
rozpocznij naukę
zioła prowansalskie
une boulangerie - pâttisserie
rozpocznij naukę
piekarnia ciastkarnia
une épicerie
rozpocznij naukę
sklep spożywczo - przemysłowy
une boucherie
rozpocznij naukę
mięsny
une charcuterie
rozpocznij naukę
wędliniarski
une poissonnerie
rozpocznij naukę
rybiarnia
une crémerie
rozpocznij naukę
nabiałowy
une pharmacie
rozpocznij naukę
apteka
un magasin de primeurs
rozpocznij naukę
sklep z nowalijkami - warzywniak
des médicaments
rozpocznij naukę
leki
des comprimés
rozpocznij naukę
proszki
des pastilles
rozpocznij naukę
pastylki
du sirop
rozpocznij naukę
syrop
des gouttes
rozpocznij naukę
krople
une crème
rozpocznij naukę
krem
les produits
rozpocznij naukę
produkty
du pain
rozpocznij naukę
chleb
une baguette
rozpocznij naukę
bagietka
des croissants
rozpocznij naukę
croisant
des gâteaux
rozpocznij naukę
ciasto
des tartes
rozpocznij naukę
tarty
des produits secs
rozpocznij naukę
produkty suche
des pâtes
rozpocznij naukę
makarony
du riz
rozpocznij naukę
ryż
des céréales
rozpocznij naukę
płatki
des biscuits
rozpocznij naukę
biszkopty
des conserves
rozpocznij naukę
konserwy
des confitures
rozpocznij naukę
konfitury
des produits d'hygiene
rozpocznij naukę
produkty do higieny
du savon
rozpocznij naukę
mydło
du dentifrice
rozpocznij naukę
pasta do zębów
des produits d'entretien
rozpocznij naukę
produkty do utrzymania czystości
de la lessive
rozpocznij naukę
produkty do prania
des éponges
rozpocznij naukę
gąbki, scierki
du pâté
rozpocznij naukę
pasztet
du saucisson
rozpocznij naukę
kiełbaska
des plats préparés
rozpocznij naukę
gotowe dania
du cassoulet
rozpocznij naukę
fasolka po bretońsku
des quiches
rozpocznij naukę
kisze

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.