Ewa sem. 2 zestawy - jedzenie

 0    81 fiszek    GingerX
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sos
rozpocznij naukę
la salsa, il sugo
sos pomidorowy
rozpocznij naukę
il sugo di pomodoro
sos czosnkowy
rozpocznij naukę
il sugo di aglio
przyprawy
rozpocznij naukę
le spezie
sól
rozpocznij naukę
il sale
pieprz
rozpocznij naukę
il pepe
cukier
rozpocznij naukę
lo zucchero
papryka (przyprawa)
rozpocznij naukę
la paprica
papryka (warzywo)
rozpocznij naukę
il peperone
mięta
rozpocznij naukę
la menta
ocet
rozpocznij naukę
l’aceto
gulasz
rozpocznij naukę
lo spezzatino
naleśnik
rozpocznij naukę
la crèpe
naleśniki
rozpocznij naukę
le crèpes
ryż
rozpocznij naukę
il riso
zupa kremowa
rozpocznij naukę
la zuppa crema
zupa kremowa z warzyw
rozpocznij naukę
la crema di verdure
barszcz
rozpocznij naukę
la zuppa di barbabietola
zboże
rozpocznij naukę
il grano, il cereale
kukurydza (w kolbach)
rozpocznij naukę
il granoturco
masło
rozpocznij naukę
il burro
olej
rozpocznij naukę
l’olio
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
l’olio d’oliva
mąka
rozpocznij naukę
la farina
ser
rozpocznij naukę
il formaggio
biały ser
rozpocznij naukę
la ricotta
smarować
rozpocznij naukę
spalmare
(coś) do smarowania
rozpocznij naukę
(qualcosa) da spalmare
ciastka typu grześki
rozpocznij naukę
i viscotti
herbatnik
rozpocznij naukę
il biscotto
ciastko, tort
rozpocznij naukę
la torta
słodka bułeczka
rozpocznij naukę
la brioche
marmolada, dżem
rozpocznij naukę
la marmellata
płatki kukurydziane
rozpocznij naukę
i cereali
posiłek
rozpocznij naukę
il pasto
makaron, ciasto
rozpocznij naukę
la pasta
fabryka makaronu
rozpocznij naukę
il pastificio
cukiernik
rozpocznij naukę
il pasticciere
cukiernia
rozpocznij naukę
la pasticceria
ciastko
rozpocznij naukę
il pasticcino
miód
rozpocznij naukę
il miele
zupa
rozpocznij naukę
la zuppa
rodzynki
rozpocznij naukę
uva passa, uva secca
orzech
rozpocznij naukę
la noce
migdał
rozpocznij naukę
la mandorla
pistacja
rozpocznij naukę
il pistacchio
chleb
rozpocznij naukę
il pane
bułka
rozpocznij naukę
il panino
bożonarodzeniowa babka
rozpocznij naukę
il panettone
piekarz
rozpocznij naukę
il panettiere
piekarnia (sklep+pieczenie)
rozpocznij naukę
la panetteria
piekarnia (sklep)
rozpocznij naukę
il panificio
grzyb
rozpocznij naukę
il fungo
gorzki
rozpocznij naukę
amaro
słodki
rozpocznij naukę
dolce
słony
rozpocznij naukę
salato
kwaśny
rozpocznij naukę
acido
cierpki
rozpocznij naukę
acerbo
pikantny, ostry
rozpocznij naukę
piccante
gotowany
rozpocznij naukę
cotto
surowy
rozpocznij naukę
crudo
chrupiący
rozpocznij naukę
croccante
bułka tarta
rozpocznij naukę
il pangrattato, il pangrattuggiato
menu
rozpocznij naukę
il listino, il menu
napój
rozpocznij naukę
la bibita, la bevanda
bita śmietana
rozpocznij naukę
la panna montata
świeżo wyciśnięty sok z owoców
rozpocznij naukę
la spremuta
piwo z kija (beczkowe)
rozpocznij naukę
la birra alla spina
woda mineralna niegazowana
rozpocznij naukę
l’acqua minerale naturale
woda mineralna gazowana
rozpocznij naukę
l’acqua minerale frizzante
kanapka z chleba tostowego
rozpocznij naukę
il tramezzino
kawa z likierem
rozpocznij naukę
il caffè corretto
kawa mocna
rozpocznij naukę
il caffè ristretto
kawa słaba
rozpocznij naukę
il caffè lungo
rumianek
rozpocznij naukę
la camomilla
wędzić
rozpocznij naukę
affumicare
wędzony
rozpocznij naukę
affumicato
babka (do jedzenia)
rozpocznij naukę
il babà
ser owczy
rozpocznij naukę
il pecorino
boczek
rozpocznij naukę
la pancetta
grzanka
rozpocznij naukę
il crostino

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.