Mięso i dania mięsne cz 2

 0    23 fiszki    ukwiecinska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
parówki delikatesowe
rozpocznij naukę
pochoutkové párky
1. rostbef (m.)2. zrazy wołowe
rozpocznij naukę
roštěná (f.)
kotlet
rozpocznij naukę
řízek
słonina (f.)
rozpocznij naukę
sádlo (n.)
pieczeń barania
rozpocznij naukę
skopová pečeně
baranina (f.)
rozpocznij naukę
skopové maso
słoninka (zdrob.)
rozpocznij naukę
slaninka
polędwica
rozpocznij naukę
svíčková
salceson
rozpocznij naukę
špekbuřt
słonina (f.)
rozpocznij naukę
špíček (m.)(rzad.)
cielęcina (f.)
rozpocznij naukę
telecí maso
salceson (m.)
rozpocznij naukę
tlačenka (f.)
mięso wędzone
rozpocznij naukę
uzené
wędlina
rozpocznij naukę
uzenina
pieczeń wieprzowa
rozpocznij naukę
vepřová pečeně
wieprzowina (f.)
rozpocznij naukę
vepřové maso
biodrówka (f.)
rozpocznij naukę
vepřový bok
sznycel wiedeński
rozpocznij naukę
vídeňský řízek
wnętrzności
rozpocznij naukę
vnitřnosti
rąbanka (f.)
rozpocznij naukę
výsekové maso
mięso zajęce
rozpocznij naukę
zaječina
żołądek
rozpocznij naukę
žaludek
żeberko
rozpocznij naukę
žebírko

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.